Klezmermelodieën afgewisseld met werken van  Ravel, Bruch en Bartók, met als thema Hebreeuwse melodieën en dansmuziek uit de Balkan.
Klezmermelodieën afgewisseld met werken van Ravel, Bruch en Bartók, met als thema Hebreeuwse melodieën en dansmuziek uit de Balkan.

Klezmer-, balkan- en zigeunermuziek in Ouddorp

Actueel 228 keer gelezen

Cui Orkest onder leiding van Arie Stolk geeft op zaterdag 28 oktober in de Doopsgezonde Kerk in Ouddorp een bijzonder afwisselend concert samen met het landelijk bekende ensemble 'Trio C tot de Derde'.

De drie musici Caspar Terra (klarinet), Carel den Hertog (viool) en Coos Lettink (accordeon) vormen samen dit in 1998 opgerichte trio. Hun stijl laat zich het best omschrijven als 'geïnspireerd op klezmer, balkan- en zigeunermuziek'. Om inspiratie op te doen reizen ze regelmatig de landsgrenzen over op zoek naar nieuwe muziek. Zodoende is hun repertoire inmiddels ook onderhevig aan Turkse, Iraanse, Pakistaanse en Indiase invloeden. Hun muziek geeft uitdrukking aan zowel euforische vrolijkheid als intens verdriet, en leent zich zodoende voor dansen, maar ook voor dromen. Cui Orkest brengt een programma dat hierbij aansluit. Klezmermelodieën worden afgewisseld met werken van de klassieke componisten Ravel, Bruch en Bartók, met als thema Hebreeuwse melodieën en dansmuziek uit de Balkan.
Het concert in de Doopsgezinde Kerk, Dorpstienden 3 in Ouddorp, vangt aan om 20.00 uur. De zaal is open om 19.30. De toegangsprijs is € 15,- inclusief koffie of thee in de pauze. Jeugd tot 16 jaar heeft gratis toegang. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal voor aanvang van het concert. Reserveren info@cuiorkest.nl. Zie www.cuiorkest.nl.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant