Afbeelding

o-o-go 40 komt eraan met een feestelijke aankondiging

Actueel 364 keer gelezen

De eerste herfststormen hebben zich al laten gelden, omgevallen bomen en ondergelopen straten. Maar ook bomen met herfstkleuren, spinnentijd en de winterjas weer uit de kast.

Nederland

In mijn pelsjas weggedoken
Loop ik langs het oktober-strand
Ik heb de regen in mijn knoken
En U lief, mijn Nederland

Toon Hermans

Uit de bundel: De danstent in de wei

Dit keer veel gedichten met het Thema: "Boeren Burgers en Buitenlui" (het thema van Open Monumentendag 2017) verspreid door dit nummer met onder meer:

Marian Kortekaas gaat terug in de tijd, een stadsomroeper, die wil wat over vroeger aan u kwijt. Lauweris (Lowie van Eck) heeft deskresearch gedaan naar een gewoon en doodnormaal meisje. Anne Hanse vraagt zich af of de kat op vrijersvoeten is. Fred Hoogervorst wandelt door natuurgebied arm in arm met het verleden waar een nachtegaal zingt. Frouke Bienefelt vertelt over een slager die in Dirksland verkering kreeg, hij had net een prachtige Mobylette. Magda Haan laat U kennismaken met Familie Burger die een weekend gaan logeren bij de boer. Niels Snoek is geïnspireerd door 'De geheime schrift' door Sebastian Barry. Jolanda Holleman vraagt zich af "Wat als de mensen fijnbesnaarder zouden zijn of pogingen daartoe zouden beginnen". Catherine van Vliet is geïnspireerd door Vincent van Gogh. Aart Dorsman schrijft over het verleden, heden en toekomst van het boerenbedrijf. Cora de Boed legt uit dat je ook andere betekenissen kan geven aan woorden of spreekwoorden op haar eigen humoristische manier. Tino van Kampen vertelt over zijn jeugd, het huis waar hij opgroeide en wat ze deelden. Mari-Anne van Oortmerssen knapt op van een bakkie na al die krantentaal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant