Officieel overhandigingsmoment tussen Rien-Jan Benschop, president van de Lions Club (links) en Leen Witvliet, medewerker dagbesteding Zuidwester.
Officieel overhandigingsmoment tussen Rien-Jan Benschop, president van de Lions Club (links) en Leen Witvliet, medewerker dagbesteding Zuidwester.

Lionsclub schenkt bankje aan Zuidwester

Actueel 242 keer gelezen

Middelharnis - In april 2016 werd het Johan Cruyff Court op het terrein Hernesseroord geopend. Dit sportveldje is echt een succes voor de cliënten van Zuidwester. Ook veel kinderen en jongeren uit de buurt maken er dagelijks gebruik van. Wat nog steeds ontbrak was een toeschouwersbankje. Daar kwam op woensdag 27 september, dankzij de Lionsclub GO, verandering in.

September vorig jaar overhandigde de Lionsclub GO een cheque van €750,- aan Zuidwester. Deze cheque was bedoeld voor het realiseren van een toeschouwersbankje voor bij het Johan Cruyff Court op het terrein Hernesseroord. Van de cheque is er niet één, maar zijn er inmiddels drie bankjes gemaakt en geplaatst op het terrein.

De bankjes zijn gemaakt door de dagbestedingsgroep Ajeto in Oud-Beijerland, onder leiding van Leen Witvliet medewerker dagbesteding Zuidwester. Twee bankjes staan bij de nieuwe speeltuin op het terrein Hernesseroord, het derde bankje werd woensdag 27 september geplaatst naast het Cruyff Court. Het bankje werd symbolisch gemerkt met een graveerplaatje door Annebet Houtsmuller-Penning, Zorgmanager Zuidwester, en Leen Witvliet. Toeschouwers en wisselspelers kunnen vanaf nu plaatsnemen op het nieuwe bankje.

Na het officiële gedeelte speelden de fanatieke 'Hernesse Tigers' en een selectie van de Lions, net als vorig jaar, een spannende voetbalwedstrijd. De scheidsrechter was Hans Maliepaard, zorgmanager Zuidwester. Het bleef tot het einde spannend. Uiteindelijk wonnen de Hernesse Tigers met 8-5. De nabeschouwing vond, onder het genot van een hapje en een drankje, plaats in Brasserie Dok16.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant