Er is een excursie naar museum More in Gorssel waar modern realisme bekeken kan worden.
Er is een excursie naar museum More in Gorssel waar modern realisme bekeken kan worden.

Kunstgeschiedenis op GO - cursussen, excursies, lezingen

Actueel 190 keer gelezen

Sommelsdijk - Het nieuwe programmaboekje van de Stichting Kunst en Cultuur Educatie (KCE) Goeree-Overflakkee voor het seizoen 2017-2018 is uit. Hierin informatie over de KCE-activiteiten.

Er worden zes cursussen kunstgeschiedenis aangeboden, waarvan er twee worden afgesloten met een excursie. De docenten Frank Swagemakers, Imelda van der Linden en Hans van der Wulp zijn bereid gevonden hun activiteiten voor het nieuwe cursusjaar voort te zetten.

Ook voor het aankomend seizoen worden er bustochten georganiseerd; er is een excursie naar museum More in Gorssel waar modern realisme bekeken kan worden en er is een excursie naar de Hermitage van Amsterdam. Daar zijn een aantal topstukken van Rembrandt te zien die na verkoop aan Rusland niet meer in Nederland te zien zijn geweest. Ook staat dit jaar een opera voorstelling op het programma en mag een bezoek aan het Concertgebouw in Amsterdam met een Zaterdagmatinee concert niet ontbreken.

De KCE heeft wederom een aantal interessante lezingen. In maart vertelt Imelda op verfrissende wijze over de Oogappels van de Tsaren en zal Martina Westdorp de luisteraar meenemen in het leven van schilder Jan van Os. Geboren in Middelharnis en wereldberoemd geworden.

Het programmaboekje zal ieder, die recent aan onze activiteiten heeft deelgenomen, in de brievenbus gevonden hebben. Anders is het af te halen bij de bibliotheken, bij het VVV. Of bekijk het gehele aanbod op www.kcego.nl of op facebook. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant