Trouwfoto's mogen niet ontbreken bij het thema
Trouwfoto's mogen niet ontbreken bij het thema "Geluk".

Retro-tentoonstelling in de maand van de geschiedenis

Actueel 253 keer gelezen

Sommelsdijk - Oktober is traditiegetrouw de Maand van de Geschiedenis. Dit jaar is het landelijke thema "Geluk". Op Goeree-Overflakkee wordt er gefocust op de jaren '50, '60 en '70, met als ondertitel "Toen was geluk heel gewoon".

Door het gehele museum zijn vanaf 30 september t/m 28 oktober retro voorwerpen te bekijken. Van gewone gebruiksvoorwerpen tot zeer bijzonder materiaal. Speciale aandacht krijgen de voorwerpen van de jaren 50, 60 en 70. Ook zal dit ondersteund worden met beeldmateriaal en swingende retro muziek.

Trouwfoto's
Trouwfoto's mogen niet ontbreken bij het thema "Geluk". Het Streekmuseum laat de oude foto's digitaal zien op de digitale belevingstafel waar ook diverse spelletjes op te spelen zijn voor jong en oud.

"Steekje los"
De leden van breicafé "Steekje los" verzorgen in het museum een verkooptentoonstelling van maar liefst 125 retro pannenlappen. Een gebreide en gehaakte pannenlappencollectie. De patronen die gebruikt zijn stammen uit de jaren '50, '60 en '70. Met de aanschaf van een set pannenlappen steunt u het Streekmuseum en het Breicafé.


Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee is gevestigd in een aantal met elkaar verbonden trapgevelhuisjes aan de Kerkstraat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant