Afbeelding

Laat je verrassen tijdens het Haringvlietweekend

Actueel 323 keer gelezen

Geen Haringvlietdag dit jaar, maar een Haringvlietweekend vol activiteiten in een uniek deltagebied. Van 29 september t/m 1 oktober kan iedereen op een actieve manier kennis maken met het Haringvliet.

Op vrijdagochtend 29 september geeft Burgemeester Grootenboer-Dubbelman het startsein. Samen met leerlingen van basisschool Stellegors gaan Veldgidsen Haringvliet daarna op pad in beschermd natuurgebied Scheelhoek. Tijdens het Haringvlietweekend is er voor jong en oud van alles te zien en doen. Op vrijdag gaan een aantal schoolklassen op pad in het gebied en ligt de trapkajak of zalmschouw klaar voor een tocht op het Zuiderdiep.

Zaterdag en zondag staan nog veel meer activiteiten op het programma. De reeën en lepelaarssafari bijvoorbeeld, een exclusieve duikexcursie, strandjutten met de Boswachter op zee of een korexcursie voor het hele gezin.

Zit je liever op het water? Vaar dan een rap rondje Haringvliet, of ga mee met de dagexcursie Haringvliet compleet, wie weet zie je wel een zeearend vliegen! Het bruist in het Haringvliet. De uitbreiding van Haringvlietdag naar Haringvlietweekend is daar een voorbeeld van.

Dit jaar laten nog meer ondernemers en organisaties aan inwoners, recreanten, scholieren en toeristen zien wat voor moois het Haringvliet te bieden heeft. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten en aanmelden op www.haringvlietweekend.nl.

Het Haringvlietweekend is een initiatief van IVN Natuureducatie en wordt georganiseerd in samenwerking met het Droomfondsproject Haringvliet, met financiële steun van de Provincie ZuidHolland en de Nationale Postcode Loterij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant