Afbeelding

Kamermuziekfestival ook op Tiengemeten

Actueel 317 keer gelezen

Drie jonge talentvolle violistes brengen op zondag 8 oktober in de Helenahoeve op Tiengemeten het Terzetto van Dvorak ten gehore. Maak van de gelegenheid gebruik en maak een wandeling over het natuureiland. Tiengemeten is een van de 35 locaties van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten.

Helenahoeve, Margueritahoeve, Louisehoeve, Irenehoeve, Laurettehoeve … alle hoeves op natuureiland Tiengemeten dragen een vrouwelijke naam. Een traditie van de familie Van Brienen, eigenaar van het eiland van 1804 tot 1967, die de boerderijen naar vrouwelijke nakomelingen vernoemden. De fraaie Helenahoeve verrees kort na 1840, met apart woonhuis (tegenwoordig pannenkoekenrestaurant), karnhuis, wagenberging en grote schuur (nu landbouwmuseum).

Jong talent
Drie jonge talentvolle violistes zullen in de Helenahoeve hun talent laten horen. Rosa Burger (16) kreeg op 13-jarige leeftijd een 100 jaar oude viool in bruikleen van het NMF en studeert momenteel aan de jongtalent-opleiding van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ook de jonge Romy Uijttenboogaart (18), die hiervoor enkele jaren in Beijing woonde en studeerde, volgt nu de jongtalent-opleiding in Den Haag. Zij bespeelt een anonieme viool uit de collectie van het NMF en won met die viool de Eerste prijs op de Maassluise Muziekweek. Ook de jonge Iris Kengen (16) volgt de jongtalent-opleiding in Den Haag. Zij zullen samen onder andere het Terzetto van Dvorák ten gehore brengen.

Programma en reserveren kaarten
Strijktrio met Iris Kengen (viool), Romy Uijttenboogaart (viool) en Rosa Burger (altviool)  spelen onder meer het Terzetto op. 74 van A. Dvorák. Er is een concert om 11.00 uur en om 15.00 uur. De duur is ongeveer 1 uur. Kaarten zijn te koop via www.nm.nl/tiengemeten (onder Activiteiten).

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten
Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds brengen samen cultureel erfgoed tot leven van 6 t/m 8 oktober 2017. Maak een keuze uit een divers aanbod van kamermuziek, uitgevoerd door topmusici met kwalitatief hoogwaardige instrumenten gecombineerd met een bezoek aan een van de 35 veelal cultuurhistorische gebouwen door heel Nederland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant