Elk halfuurtje ‘langs de deuren’ helpt voor 200.000 patiënten
Elk halfuurtje ‘langs de deuren’ helpt voor 200.000 patiënten

‘Handjes’ gezocht voor collecte Epilepsiecollecte in Middelharnis

Algemeen 150 keer gelezen

Middelharnis – Er wordt weer gecollecteerd voor patiënten met epilepsie. Tussen maandag 3 en zaterdag 8 juni 2024 komen de collectanten van EpilepsieNL – ontstaan door het samengaan van het Nationaal Epilepsiefonds en de Epilepsie Vereniging Nederland - langs de deuren in Middelharnis. Hoewel het aantal mensen dat bereid is een bijdrage te leveren als de collectant aan de deur komt elk jaar positief stemt, kan de organisatie van de lokale collecte in Middelharnis en Sommelsdijk extra hulp bij de collecte goed gebruiken.

Langs hoeveel straten of hoeveel huizen een collectant met de collectebus gaat, bepaalt hij of zij volledig zelf. Al heeft u in die week maar een (half)uurtje beschikbaar, de coördinatoren zijn blij met alle hulp. En niet alleen zij. Het gaat tenslotte om de 200.000 mensen in Nederland met epilepsie! Zij kunnen onverwachts een epileptische aanval krijgen. Soms helpen medicijnen, maar, helaas, niet altijd. Onderzoek naar manieren om epilepsie te bestrijden, kost veel geld. De jaarlijkse collecteweek is daarbij ontzettend belangrijk.

In Middelharnis wordt de actie gecoördineerd door Marco Bergen en Edwin Wendt. U kunt hen benaderen als u wilt meehelpen. Stuur een email naar marco.bergen@ziggo.nl of edwinwendt@hotmail.com
Bellen kan ook: 06- 11592128 (Marco) of 06-46179897 (Edwin). Wordt er niet direct opgenomen, dan graag inspreken met vermelding van telefoonnummer.

Het Epilepsiefonds zet zich al ruim 125 jaar in voor mensen met epilepsie. Het Epilepsiefonds sloeg in 2021 de handen ineen met de Epilepsie Vereniging Nederland. De Epilepsie Vereniging met zijn gewesten was er voor en door mensen met epilepsie. De gewesten die de EVN hanteerde, zijn opgeheven. De EVN voert haar activiteiten sinds 26 maart 2021 uit onder de vlag van EpilepsieNL. Met onder meer een advieslijn, ontmoetingen tussen lotgenoten en door belangenbehartiging zetten wij ons in voor iedereen die leeft met de gevolgen van epilepsie en ondersteunen ze wetenschappelijk onderzoek naar epilepsiechirurgie waardoor het jaarlijks mogelijk is om al meer dan 100 mensen aan hun epilepsie te opereren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

!

Uit de krant