NTVV ging onderuit tegen v.v. Pernis.
NTVV ging onderuit tegen v.v. Pernis.

Succesreeks NTVV ten einde na verlies tegen v.v. Pernis

Algemeen 215 keer gelezen

NTVV is er op een zonovergoten Sportpark de Kopernis niet in geslaagd de onge-slagen reeks van de laatste vijf ontmoetingen een vervolg te geven. v.v. Pernis bleek een maatje te groot voor de zebra’s die met 1-4 het onderspit dolven.

Door David Bakker

Al in de eerste minuut kreeg topscorer Neal Kuiper het op zijn heupen en flitste op de hem bekende wijze tot twee keer toe langs zijn tegenstander, maar er was niemand meegekomen om de voorzet van de topscorer in een goal om te zetten. Ofschoon de thuisploeg het beste van het spel had in de beginfase, waren het de Pernissenaren die als eerste konden juichen als een voorzet over rechts op onberispelijke wijze wordt afgerond. De 0-1 deed de wedstrijd acuut kantelen en de bezoekers draaiden de Nieuwe-Tongenaren de duimschroeven aan. Na ruim tien minuten speeltijd had de defensie van de zwart-witten andermaal het nakijken als een voorzet, ditmaal vanaf de linkerflank, kinderlijk eenvoudig door de meegekomen spits wordt benut.

Pernis probleemloos overeind 
Nadat de eerste drinkpauze, bepaald geen luxe met de tropische temperaturen, achter de rug was, gingen de zwart-witten met man en macht op zoek naar de aansluitingstreffer. De Pernissenaren gaven het elftal van Sander van Tilborg, die zijn spelers de opdracht had gegeven om te schakelen naar een 4-4-2 opstelling, ruimschoots de gelegenheid om tot aan ‘de zestien’ gerieflijk te combineren, waarna de aanval in de meeste gevallen direct onschadelijk werd gemaakt. Na een half mislukt schot van Neal Kuiper dat naast zeilde kwamen de Pernissenaren vlak voor de pauze dan toch op 0-3 als een messcherpe voorzet over Davy Schellevis heen vliegt waarna de bal feilloos wordt ingekopt door één van de meegesnelde spitsen.

Pernis beslist de wedstrijd vlak na rust
Met Youri Kievit voor de licht geblesseerde Gert Aantjes in de gelederen ging NTVV hartstochtelijk van start in het tweede bedrijf en ook nu zag het de opponent uit de eerste de beste aanval scoren. Een uitgekookte aanval van Pernis werd met een schot in de roos voltooid waarmee het laatste sprankje hoop voor de zebra’s leek te zijn vervlogen. Nochtans stroopte NTVV de mouwen op en daar waar de kansen in de eerste helft uitbleven, regen de mogelijkheden zich nu in rap tempo aaneen. Een voorzet van Lars Hollaar werd door Emiel Buijs in enen op het doel geknald, maar de alerte keeper van Pernis was op zijn post. Een minuutje verder maakte Youri Kievit slim de weg vrij voor Neal Kuiper, maar ook hij strandde op de Pernisser-goalie.

Marko Karsbergen redt de eer voor NTVV
“Zo af en toe heb je van die wedstrijden, dat er niks lukt”, gaf een NTVV-aanhanger de gevoelens van velen langs de lijn weer. Het sierde de Nieuwe-Tongenaren dat ze bleven knokken voor de eer in deze laatste thuiswedstrijd van het seizoen en in de extra tijd kregen de zebra’s dan toch loon naar werken als uit een hoekschop van Nick van Alphen de bal via Raoul Flikweert en Youri Kievit bij Marko Karsbergen arriveert die zonder aarzeling de bal in de touwen rost en de 1-4 laat aantekenen.
Als de foutloos leidende referee Ju daarna afblaast, beseffen de NTVV’ers dat de droom die nacompetitie heette, uiteindelijk een brug te ver is gebleken. Volgende week spelen de zebra’s de laatste match van het seizoen, in én tegen Melissant, dat nog wél een (minieme) kans heeft op het bereiken van de felbegeerde nacompetitie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

!

Uit de krant