Hopelijk staan er nog genoeg tulpenvelden in bloei tijdens de tulpenwandeltocht.
Hopelijk staan er nog genoeg tulpenvelden in bloei tijdens de tulpenwandeltocht.

11e Tulpenwandeltocht met wederom 4 prachtige routes

Algemeen 579 keer gelezen

Ga op 20 april weer wandelend of fietsend langs de tulpenvelden op Goeree-Overflakkee.

Wandelaars en fietsers kunnen op zaterdag 20 april weer genieten van de tulpen op Goeree-Overflakkee. Kunst, cultuur, natuur en sportief bezig zijn gaan op deze dag weer hand in hand. Het startsignaal wordt dit jaar gegeven door dhr. Clarens Schuring, penningmeester van het Streekmuseum.

De volledige opbrengst van het inschrijfgeld, de giften en het sponsorbedrag gaat dit jaar naar Speeltuin De Flipjes Ouddorp, Streekmuseum GO en Stichting LCA.

De Tulpenwandeltocht bestaat ook dit jaar weer uit 4 routes, die zijn uitgestippeld langs meerdere tulpenvelden. De te lopen afstanden zijn 10, 17 ½ en 25 kilometer en deze starten allemaal vanaf MSV & AV Flakkee. Ook is het mogelijk om een route van 29 kilometer te fietsen. Deze route is overigens ook geschikt voor scootmobielers en vertrekt ook vanaf MSV & AV Flakkee.

Omdat sfeer belangrijk is onderweg, is er weer muziek en gezelligheid bij Manege Oostmoer, Camping Elisabethhoeve, Jachthaven Atlantica, Eetcafé de Tram en het Streekmuseum in Sommelsdijk. Er zijn diverse sportwedstrijden te bekijken bij MSV & AV Flakkee en de molen van Dirksland is geopend voor de fietsers. Alle wandelaars komen door Proeftuin van Pallandtpolder, waar innovatieve landbouw en natuur hand in hand gaan. Tijdens deze editie worden de lopers van de 10 km weer vanaf MSV & AV Flakkee met bussen vervoerd naar een alternatieve startlocatie, om onderweg zo veel mogelijk tulpenvelden te kunnen bewonderen. Er is buiten bij MSV & AV Flakkee weer tulpen verkoop.

Ook dit jaar is vooraf inschrijven verplicht, ook voor de fietsers en dit kan via www.tulpenwandeltocht.nl onder het kopje “inschrijven”. Inschrijven kan nog t/m 18 april en VOL = VOL! Het inschrijfgeld bedraagt € 5 en dit alles is inclusief medaille en iets lekkers voor onderweg.

Overzicht starttijden

Start 25 km                 8:00-09:00

Start 17,5 km         8:00-10:00

Start 10 km                 9:00-12:00 

Start 29 km fietsen 11:00-13:00 

MSV & AV Flakkee, Oostplaatseweg 1, 3241 LV Middelharnis

In verband met drukte worden deelnemers uit de nabije omgeving gevraagd zo veel mogelijk op de fiets te komen. Deelnemers die met auto (voorzien van een fietsendrager) komen, worden gevraagd om te parkeren op de plaatsen die aangegeven worden door de verkeersregelaars,

 Meer informatie is te verkrijgen via onze Facebookpagina (www.facebook.com/tulpenwandeltocht) of Instagram. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant