Er werden weer mooie partijen gespeeld op het dambord.
Er werden weer mooie partijen gespeeld op het dambord. Getty Images/iStockphoto

Verslag 25-3-24. Denk en Zet.

Algemeen 157 keer gelezen

Even wat anders dan de dagelijkse beslommeringen’ Ondanks dat de competitie op zijn eind loopt en er maar vier partijen werden gespeeld, was het toch weer gezellig met elkaar en dat komt mede, dat een aantal leden toch, ondanks dat zij al de nodige wedstrijden hebben gespeeld, naar het speellokaal waren gekomen om met elkaar vriendschappelijk een partijtje te dammen. 

Dit geeft aan hoe de sfeer onderling is en ook dat de maandagavond een fijne aanvulling en onderbreking is op de dagelijkse beslommeringen van een ieder van ons. Even het hoofd leegmaken en bezig zijn met wat anders en wat men graag doet, dammen! Maar het seizoen zit er nog niet op, er volgt nog een simultaan wedstrijd op 8 april en dan waarschijnlijk als het schikt, als laatste een krachtmeting met de damvereniging uit Mookhoek. Daarover later meer.

Nog even beknopt uitleg wat een simultaanwedstrijd is, voor mogelijk toekomstige dammers en ook misschien nieuwe leden die hier geen ervaring mee hebben. Op zo’n avond neemt een topdammer, die gevraagd wordt door het bestuur, om te komen spelen tegen leden van Denk en Zet. Deze avond de heer D. Kasse, die het in zijn eentje opneemt tegen de spelers die aanwezig zijn. Een knappe prestatie! Hoe dit afloopt, leest u over veertien dagen. 

Er zijn maandagavond vier wedstrijden gespeeld. Piet v Brussel tegen Hans Melaard. Een partij die een remise had verdiend, deze partij was redelijk in evenwicht totdat Piet toch kans zag om Hans van winst of een remise af te houden, Piet won dan ook deze partij.
Arnold Uijttewaal speelde tegen Willem Drenth, een partij die ergens om ging, want bij winst van Willem, zou die klimmen in de rangschikking. Er werd dan ook met spanning uitgekeken hoe deze partij zou eindigen. Het werd een boeiende en spannende partij waarin ze elkaar niets toegaven. Uiteindelijk werd het een remise, en ook bij het naspelen, in feite analyseren, met anderen als toeschouwer, bleek deze uitslag terecht.

Er is in afd. 1 nog een inhaal wedstrijd gespeeld op een andere avond of dag, tussen Gert Noteboom en Hans Melaard die eindigde in een remise. Details onbekend. In afd. 2 was de spanning een stuk minder. Leen de Rooy moest al vrij snel zijn meerdere erkennen in Jaap Jordaan, die wel aangaf dat Leen een goede wedstrijd had gespeeld.
Ook voor Thijs Wiegel was Bram Jelier een maatje te groot, maar ook Bram was er van overtuigd dat Thijs grote stappen heeft gezet in het damspel, hij krijgt steeds meer inzicht in het damspel!

De uitslagen. Afd. 1. G. Noteboom. 1-1 H. Melaard. Thuis gespeeld. P. v Brussel. 3-0 H. Melaard. Arnold Uijttewaal. 1-1 W. Drenth. Afd. 2. L. d Rooy. 0-3 J. Jordaan. T. Wiegel. 0-3 A. Jelier. Vanaf deze plaats wens ik alle leden en ook allen die de wekelijkse verslagen lezen, goede, inhoudelijke en gezonde Paasdagen toe. Tot over veertien dagen. Groeten Joh. Wolfert.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant