Lena en Hans delen al 60 jaar lief en leed en zijn nog altijd zielsgelukkig met elkaar.  Foto: Sam Fish
Lena en Hans delen al 60 jaar lief en leed en zijn nog altijd zielsgelukkig met elkaar. Foto: Sam Fish © Sam Fish

Diamant huwelijk voor Hans en Lena de Geus

Algemeen 1.340 keer gelezen

Hans (83) en Lena (80) vierden op woensdag 20 maart hun diamanten huwelijk. Jawel, de twee zijn al 60 jaar getrouwd.

Door Sam Fish

Het echtpaar woont al 52 jaar in Stellendam, maar komt van origine uit Herkingen. De kans dat ze elkaar dus ooit tegen zouden kopen op het dorp was aanwezig. Maar de echte vonk sloeg over tijdens het stapavondje. “Dat was altijd op donderdag en op donderdag was er ook naailes. Daar ging Lena altijd naartoe”, vertelt Hans. “Er was dus een avond waarop ik langs die locatie van de naailes liep en het was er werkelijk pikkedonker. Maar hoe weinig ik ook zag, ik zag Lena wel en ik was meteen verkocht. Ik zag meteen dat ik haar niet zomaar moest laten gaan. We raakten aan de praat en het was vooral haar humor waar ik verliefd op ben geworden. En ik kan je vertellen, die humor heeft ze nog steeds.” 

Ook bij Lena sloeg er al snel een vonk over. “Ik kan niet zo zeggen wat het precies was. Hij zag er natuurlijk leuk uit, maar dat was niet het belangrijkste. Het voelde gewoon heel goed. En het bleek gelukkig een goede keuze te zijn om hem vaker te zien.”

De twee kregen samen vier kinderen, drie dochters en een zoon. Zij zorgden op hun beurt voor tien kleinkinderen en er is inmiddels ook een achterkleinkind. Met de hele bups zijn ze in het weekend naar Maasland geweest waar ze met z’n allen in een gigantisch huis zaten. “Er is van alles geregeld zodat er voor iedereen iets leuks te doen is. En er is zelfs een familie quiz gemaakt, vrouwen tegen de mannen”, verklapt Lena. “Daar kijken we enorm naar uit. Ik ben benieuwd wie er gaat winnen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant