Vrouwen Veilig Thuis
Vrouwen Veilig Thuis Aletta Makken

Vrouwendag met viering en ook aandacht voor veiligheid voor vrouwen

Algemeen 377 keer gelezen

Het 8MaartteamGO houdt dit jaar op vrijdagavond 8 maart een informatie-avond over huiselijk geweld en femicide onder de titel Vrouwen Veilig Thuis, in de zaal van Focus, Industrieweg 38 in Middelharnis, inloop vanaf 19.00 uur. Daarnaast is er op 8 maart een viering in Vita Nova, Van Aerssenstraat 5 Sommelsdijk, inloop vanaf 18.00 uur.

Op Internationale Vrouwendag 8 maart wordt wereldwijd aandacht gegeven aan de positie van vrouwen en meisjes. Ook in Nederland krijgt deze dag steeds meer aandacht. Op Goeree-Overflakkee draagt het 8MaartteamGO al jaren deze gedachten uit. Dat is middels presentaties en ook met een jaarlijkse viering.

Huiselijk geweld
Dit jaar wil het 8MaartteamGO aandacht vragen voor huiselijk geweld en femicide. Daarvoor is contact opgenomen met de Stichting Veilig Thuis, die flyers en advies leverde. Tijdens de avond geven Maatschappelijk Werk Kwadraad, Vrouwenopvang Enver en een van de wijkagentes een presentatie. Alle vrouwen en meiden vanaf 16 jaar zijn welkom en ook worden vrouwen met name uit onderwijs, politiek, zorg en welzijn uitgenodigd. Aanmelden is prettig, maar niet verplicht, via 8maartteamgo@ziggo.nl

Viering
Cheiman, lid van het 8MaartteamGO, organiseert in samenwerking met Vluchtelingenwerk een gezellige avond in de zaal van Vita Nova, Sommelsdijk. Alle vrouwen en meiden zijn welkom op deze avond, waarop zelfgemaakte maaltijden en hapjes worden gedeeld en er gedanst kan worden op wereldmuziek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant