Durf je niet te zeggen wat je werkelijk vindt? Of zeg je juist heel snel wat je vindt, maar niet altijd op een handige manier?
Durf je niet te zeggen wat je werkelijk vindt? Of zeg je juist heel snel wat je vindt, maar niet altijd op een handige manier?

Kwadraad Maatschappelijk Werk start cursus assertiviteit

Algemeen 351 keer gelezen

Durf je niet te zeggen wat je werkelijk vindt? Of zeg je juist heel snel wat je vindt, maar niet altijd op een handige manier? Zie je op tegen recepties en vergaderingen? Ben je bang om niet aardig gevonden te worden? Of durf je geen kritiek te geven of voel je je snel schuldig?

Tijdens de assertiviteitscursus leer je beter voor jezelf op te komen. Tegelijkertijd leer je om rekening te houden met je eigengevoelens, maar ook die van de ander. Je oefent met technieken die helpen om te gaan met meningsverschillen en conflicten en met waardering en kritiek.

In de assertiviteitscursus krijg je inzicht in je eigen gedrag en ontwikkel je meer zelfvertrouwen. In de groep wissel je ervaringen uit, je krijgt oefeningen en huiswerkopdrachten en schriftelijke informatie. Je bepaalt zelf in welk tempo je werkt en welke oplossingen je kiest.

Wat komt in de cursus aan bod?
Nee zeggen
- Eigen keuzes kunnen maken en beslissingen nemen
- Kritiek geven en ontvangen
- Je mening geven
- Conflicten op assertieve wijze hanteren
- Contact maken
- Inzicht hebben in het eigen gedrag en het effect daarvan op anderen

Voor wie is deze cursus?
De cursus is voor mannen en vrouwen ouder dan 18 jaar die assertiever willen worden
Wanneer en hoe vaak?
Vijf bijeenkomsten:
Maandagen: 15 april, 22 april, 6 mei, 27 mei en 3 juni. Tijd: 19.30 -21.00 uur
Locatie: Gebouw de Dillenburg, Juliana van Stolberglaan 19, 3241 GL Middelharnis Aanmelden via www.kwadraad.nl of T 088-900 4000

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant