Afbeelding

Wiedewei gaat energieverspilling tegen tijdens warme truienweek

Algemeen 287 keer gelezen


“Als je jezelf warm kunt maken, heb je geen verwarming nodig!” is deze week de boodschap bij Wiedewei. Tijdens de warme truienweek zijn de kinderen bezig met activiteiten rondom ‘jezelf warmhouden’, leren ze over energieverspilling en hoe je dit tegengaat. Een warme trui mag daarbij natuurlijk niet ontbreken!

Leerzame activiteiten en samen praten over duurzame keuzes maken
Je kunt de verwarming hoger zetten, maar je kunt ook bewuster omgaan met warmte door een dikke trui aan te trekken of in beweging te blijven. Daarom leren de kinderen van Wiedewei deze week wat energie is, over energieverspilling en hoe ze bewust met energie kunnen omgaan. Tijdens de warme truienweek is er aandacht voor warmere kleding. Onder andere in de vorm van een modeshow, waarbij de kinderen de show stelen met hun mooiste warme trui. Ook wordt er samen met de pedagogisch professionals gepraat over duurzame keuzes zoals de deur gesloten houden en de verwarming lager zetten. Daarnaast leren de kinderen over grotere duurzame keuzes. Overal in Nederland zie je zonnepanelen op de daken en windmolens langs de weg. Wat zijn die dingen en waar zijn ze goed voor?

De kinderen doen leuke bewegingsactiviteiten voor warmte, motoriek en gezondheid
Deze week staan er leuke en leerzame activiteiten op het programma. Tijdens deze activiteiten passen de kinderen direct toe wat ze hebben geleerd. Namelijk jezelf warmhouden door te bewegen!
De pedagogisch professionals toveren de ruimte om tot een ware dansvloer, want het is tijd om te swingen! Tijdens ‘dans je warm’ gaan de kinderen dansen tot ze het warm krijgen en er worden allerlei bewegingsliedjes gezongen. Of wat dacht je van een warme estafette? De kinderen lopen een parcours waarbij ze verschillende soorten warme kleding verzamelen. Denk hierbij aan jassen, mutsen, sjaals, wanten en dikke truien. Op deze manier leren de kinderen wat er allemaal onder ‘warme kleding’ valt. Naast het leren over energie en warmte, hebben de bewegingsactiviteiten nog meer voordelen. De activiteiten dragen namelijk ook bij aan de motorische ontwikkeling van kinderen én dienen tegelijkertijd als sportieve activiteit. Leuk, leerzaam én gezond dus!

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Bijlage: foto van kinderen met ouders bij Wiedewei Mijnsheerenland tijdens thema ‘dansen en bewegen’ om jezelf warm te houden. (Foto vrij te gebruiken onder vermelding van Wiedewei)
Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Marketing & Communicatie via mc@kibeo.nl of (0113) 760 230.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant