Firma Ongeregeld in muziek geeft kleur aan de Rotterdamse steenwoestijn
Firma Ongeregeld in muziek geeft kleur aan de Rotterdamse steenwoestijn

Column Frank/Janine: Bandjes kieken

Algemeen 447 keer gelezen

Mijn liefdesleven is niet zo succesvol. Te verlegen voor, weet me met mijn figuur geen raad. Van kindsbeen af, op school hoorde ik al bij de watjes. Mijn jeugdjaren in het jongerencentrum sleet ik als muurbloempje.

Als tiener ging ik gitarist spelen. Met een krantenwijk kocht ik mijn eerste instrument en al priegelend droomde ik mezelf, op mijn zolderkamertje, stralend middelpunt op grote podia. Bandjes kijken was mijn passie. Valt de muziek tegen, het publiek nooit! Op zo’n avond kon ik wel vijftien keer verliefd worden op een leuk meisje. Maar ja, als je niet weet hoe het verder moet; alleen naar huis. 


Ons bandje, de firma Ongeregeld in muziek, heeft het voor elkaar. De beklemmende drang naar faam voorbij, spelen we voor onze eigen lol en het publiek. Niet meer bedelen om optredens; als het weer meezit trekken we naar onze vaste stek op de markt in Rotterdam. Spelend voor wat er in de koffer valt. Mooie mevrouwen aanstaren is niet netjes. Tenzij je zelf in het middelpunt van belangstelling staat.

Zo was ik afgelopen zaterdag wel 150 keer verliefd. Mijn grote overwinning; ik heb het nog bekend ook. Ze vonden het leuk. Misschien wordt het ooit wat met mij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant