Wethouder Bruggeman bracht een bezoekje aan het diamanten echtpaar om hen te feliciteren met hun trouwdag.  Foto: Sam Fish
Wethouder Bruggeman bracht een bezoekje aan het diamanten echtpaar om hen te feliciteren met hun trouwdag. Foto: Sam Fish © Sam Fish

Diamanten huwelijk voor Piet en Gre de Haan

Algemeen 1.350 keer gelezen

Piet (81) en Gre (82) de Haan hebben op maandag 29 januari hun diamanten huwelijk gevierd.

Door Sam Fish 

Wethouder Berend Jan Bruggeman kwam op die grote dag bij het echtpaar langs voor een felicitatie. De twee wonen nog niet zo lang op het eiland. “We komen uit Brielle en wilde eigenlijk in Zuidland gaan wonen. Maar er kwam hier een appartement vrij, dus we zijn komen kijken. Het is hier prachtig”, vertelt Piet. “Drie dagen later zijn we hier naartoe verhuisd.” En zodoende wonen ze nu zo’n drie maanden in Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk.

Toch is het even wennen, laat Piet weten. “Begrijp me niet verkeerd, hoor. We hebben een prachtig appartement en er wordt fantastisch voor ons gezorgd. Maar het is een hele nieuwe plek, we wilden eigenlijk naar Zuidland, daar staat ook een verzorgingstehuis. En in Brielle hadden we een prachtige voor- en achtertuin, drie verdiepingen en heel veel ruimte. Dat is gewoon even wennen. Maar het is wel beter zo. Door COPD en longkanker heb ik nog maar 25% longinhoud. Ik kan dus niet veel meer. We zitten hier dus geweldig, maar het is even wennen.”

De ontmoeting
Een nieuwe plek is altijd wennen en dat weten Piet en Gre ook, maar als je dat samen kunt doen is het al een stuk minder erg. En Gre en Piet zijn blij dat ze nog samen zijn. Ze denken even terug aan hun ontmoeting, iets meer dan 60 jaar geleden. “Ik was tuinder en had een oproep geplaatst in een tijdschrift voor tuinders”, vertelt Piet. 

De vader van Gre was ook tuinder en kreeg dat magazine. “Ik zag zijn oproep en heb hem meteen geschreven”, vertelt Gre het verhaal verder. “We hebben niet veel heen en weer gecorrespondeerd. Niet lang na die eerste brief van mij aan hem spraken we af om elkaar in het echt te ontmoeten. Ik denk dat dat de beste beslissing is die we ooit hebben genomen. Het was meteen raak.” 

Bij allebei sloeg de vonk vrijwel meteen over. Ze hadden nog geen twee jaar verkering voordat ze in het huwelijksbootje stapten. Helaas is het van kinderen nooit gekomen. “Het is ons niet gelukt. We hadden graag kinderen gehad, maar het mocht niet zo zijn,” laat Gre weten. 

Feest
Maar echt alleen zijn ze gelukkig niet. Op zaterdag 26 januari vierde het stel hun diamanten huwelijk met 50 man aan vrienden en familie in een zaaltje in Zuidland. “Dat was echt heel gezellig. Mijn broer uit Canada was ook overgekomen, maar die is inmiddels weer vertrokken. Hij vliegt straks weer terug. Het was fijn om hem weer te zien. Ook hij wordt er natuurlijk niet jonger op, dus het was extra speciaal dat hij over was voor onze zestigste trouwdag.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant