Afbeelding

Jan van der Made stopt na 38 jaar als voorzitter van P.V. De Blauwe Duif

Algemeen 1.946 keer gelezen

Afgelopen winter hebben we afscheid genomen van Jan van der Made als voorzitter van P.V. De Blauwe Duif te Achthuizen. De nu 72-jarige Jan werd in 1971 lid van de duivenvereniging en zo begon hij 53 jaar geleden met de duivensport, eerst samen met Ab Legierse waar ze een duivenhokje hadden op het Lesje.

Na enkele jaren samen te hebben gevlogen is Jan zelf een hok gaan bouwen bij zijn eigen woonhuis aan de Achthuizensedijk en hier ging hij toen samen met zijn broer Toon duiven houden onder de naam Gebr. v.d. Made en samen hebben ze dit heel wat jaartjes gedaan.

In 1977 trad Jan toe in het bestuur van de plaatselijke vereniging waarvan hij vanaf 1984 in totaal 38 jaar lang de voorzitter was! Jan deed ontzettend veel voor de vereniging, hij regelde de jaarlijkse tentoonstellingen en de feestavonden en hij ging ook naar de vergaderingen van de Afdeling. In die tijd had hij ook nog een drukke baan erbij als rijdende groenteboer, samen met zijn vrouw Corrie. 

Corrie betekende ook veel voor de vereniging, want samen met Jan maakten ze het duivenlokaal schoon en alles zag er altijd spik en span uit. En was er een feestavond dan had Corrie overal aan gedacht, en alles netjes gereed gemaakt van allerlei soorten drank tot gebak, hapjes en zoutjes.

Jan was een grote steun en toeverlaat voor de vereniging in Achthuizen, die dit jaar ook nog eens het 90-jarig jubileum viert. Echter was het voor Jan goed geweest zo, 46 jaar bestuurslid waarvan in totaal 38 jaar voorzitter. Jan gaf aan dat hij hiermee ging stoppen en zo gaf hij het stokje over aan Sonja Hagens, die zo de eerste vrouwelijke voorzitter van de duivenvereniging is.

Onder de naam Mariska v.d. Made vliegen en zijn zoon Chris, die zijn steun en toeverlaat is, nu al vele jaren op de fondvluchten want vanwege gezondheidsproblemen kan Jan het allemaal niet meer alleen bijhouden.

Namens de vereniging bedanken wij Jan en Corrie voor alles wat zij voor de vereniging hebben gedaan en dat jullie nog een lange tijd kunnen gaan genieten van de duivensport!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant