Tom Rosmalen met in zijn rug Jordy van der Kuil.
Tom Rosmalen met in zijn rug Jordy van der Kuil.

Melissant wint verdiend met 2-1 van Pernis na zware wedstrijd

Algemeen 675 keer gelezen

Na de natte periode van de afgelopen week was het de werkploeg gelukt om het hoofdveld bespeelbaar te maken en kon Melissant zaterdagmiddag aantreden tegen het hoger op de ranglijst staande Pernis. Het werd een zware wedstrijd maar het resultaat was zoet.

Door Piet Bakelaar

Melissant. Om even over half drie blies scheidsrechter Marc Gerritsen voor de aanvang van de wedstrijd. Met de wind mee was het Melissant dat de aanval zocht en Pernis in de verdedigende stellingen drong. Tom Rosmolen schoot een voorzet vanaf de linkerkant van Enzo Visbeen over. Aan de andere kant moest keeper Ralf van Gemert handelend optreden op een schot van Beau Peelen. Een voorzet van Jacob Stuik ging voorlangs en bij een vrije trap van Jacob van der Spaan kopte Enzo Visbeen net naast. Daniel Nagtegaal kopte een voorzet van Beau Peelen net op tijd weg voordat Quincy Beaumont gevaarlijk kon worden. Een vrije trap van Nick de Bruin vanaf het middenveld ging hoog over. Een schot van Marieus Guido Peelen werd door keeper Ralf van Gemert met de vingertoppen uit de kruising getikt. Na een klein half uur kwam Melissant op voorsprong. Een voorzet vanaf de linkerkant van Marc Vroegindeweij werd door Tom Rosmolen op het doel geschoten keeper Mitchell Speksnijder wist de eerste bal nog te keren maar was kansloos op de tweede inzet van Tom Rosmolen. 1-0. Uit een corner van Melssant kopte Arnoud Both over en een voorzet van Marc Vroegindeweij werd gepakt door de goalie. Bij een diepe bal op Enzo Visbeen kwam keeper Mitchell Speksnijder goed uit zijn doel en gaf de bal beheerst mee aan Marieus Guido Peelen. Ver in de blessuretijd maakte Arnoud Both een overtreding op Beau Peelen. De spits was hier niet van gediend en trapte na. Rood. Het laatste wapenfeit van de eerste helft was een vrije trap van Jacob van der Spaan die de keeper met twee vuisten uit de doelmond sloeg.

De tweede helft
In de 2e helft een ander Pernis. Twee nieuwe spelers en een ander speltype brachten Melissant in verlegenheid. Pernis zette druk en Daniel Nagtegaal en keeper Ralf van Gemert moesten handelend optreden. Pernis combineerde er op los en Ruben Rossel schoot bij een aanval voor Pernis uit de draai net naast. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door Arnoud Both weggetikt voor Brett den Uijl kon schieten. Een voorzet van Colling Holkamp sprong van de voet van Ryan Speksnijder en werd gepakt door Ralf van Gemert. Wanneer Enzo Visbeen zichzelf lanceert is de keeper attent en trapt de bal weg. Aan de ander kant pakte Ralf van Gemert een kopbal van Ryan Speksnijder. Bij een uittrap van Pernis werd de bal op het middenveld opgevangen door Melissant. Enzo Visbeen werd diep gestuurd en oog in oog met keeper Mitchell Speksnijder schoot hij de bal in het doel. 2-0. Met nog vijf minuten op de klok kreeg Pernis een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Brett den Uijl schoot de bal onhoudbaar in de kruising en bracht de spanning terug. 2-1. Pernis zette nog een keer aan maar met alle krachtinspanningen ging Melissant de strijd aan. Brett den Uijl schoot vanaf het middenveld nog hoog over en toen na 98 minuten scheidsrechter Marc Gerritsen voor het einde blies was de vreugde bij Melissant groot.

Trainer Johan Nagtegaal was content met de overwinning. Dit hadden we even nodig en geeft vertrouwen voor de toekomst. Ondanks het slechte veld ben ik blij dat we gevoetbald hebben. In de eerste helft hebben we goed gevoetbald in de 2e helft vergaten we dat en hanteerden we te veel de lange bal. De jongens hebben alles gegeven en ik ben trots op ze.

Het keerpunt in de wedstrijd zou de rode kaart van Beau Peelen moeten zijn maar ondanks dat Pernis met tien man voetbalde moest Melissant vol aan de bak om de winst over de streep te trekken.

Eric Hout (17) en Arnoud Both (r).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant