Kees Witte en Piet Platteeuw met in hun midden de burgemeester. Foto: Cora de Boed
Kees Witte en Piet Platteeuw met in hun midden de burgemeester. Foto: Cora de Boed

Inzet met hart en ziel voor KiKa

Algemeen 759 keer gelezen

Sommelsdijk - Kees Witte, bekend als ambassadeur voor Kinderen Kankervrij (KiKa), heeft de regie in eigen hand genomen van zijn leven, tot het einde daar zal zijn. Er is voor hem geen perspectief meer in de medische wereld en daarin heeft hij berust en is niet bang voor de naderende en onontkoombare dood.

Door Cora de Boed

Daarom togen burgemeester Ada Grootenboer, Piet Platteeuw en ondergetekende naar Kees en zijn vrouw Wilma om hem nog een keer te laten vertellen wat hem allemaal is overkomen in de 16 jaren dat hij ambassadeur voor KiKa was. En dat is veel. Hoewel Kees zichtbaar moe is, vertelt hij honderduit. “Vooral doordat ik maar een lompe Ouddurper bin, heb ik het toch nog ver geschopt in deze wereld om iets voor de zieke kinderen te kunnen betekenen die geen hoop meer hebben in hun jonge leventje, doordat ze een vorm van kanker kregen. KiKa heeft mij veel voldoening en kracht gegeven om dit te kunnen doen, maar het heeft me ook volledig gesloopt. Heb me met hart en ziel ingezet voor die kleine wezentjes die het zo verdienen om te genezen door de goede zorg in het Máxima Kindercentrum in Utrecht onder leiding van Rob Pieters. En ben je blij dat je eigen kinderen en kleinkinderen gezond zijn.” Kees praat over zijn naderende einde. Het is voor hem rouwverwerking en schrijft hij het van zich af. “Dat doe ik voor mijn gezin, dat ik achterlaat. Mijn vrouw, zoon en dochter met aanhang en de kleinkinderen. Dat vind ik het ergste, dat ze zonder mij verder moeten. Ieder gaat er op zijn eigen wijze mee om. Staan me bij in moeilijke momenten en heb een goed contact met mijn huisarts Groenenboom. Hij komt steeds langs hoe het gaat. Heb nu geen pijn. De inhoud van de zuurstof in mijn longen is gedurig minder. Denk vaak aan mijn vader die zei: God zet op een bepaald moment een streep voor jou en daar heb ik mij bij neergelegd. Heb een alarm om mijn arm zodat ik iemand van mijn familie kan bellen als er iets niet goed gaat.”

Piet Platteeuw leerde Kees kennen via Pameijer en het Repair Café en heeft dit samenzijn mogelijk gemaakt en de burgemeester uitgenodigd. Wij hebben allemaal veel bewondering voor Kees die hoogtepunten noemt zoals de Keepersdagen, paling roken, berenverkoop, braderieën en diverse inzamelingen. En omdat hij zoveel heeft betekend voor KiKa, hebben René en Tim Hanenberg ervoor gezorgd dat Kees en Wilma thuis een nieuwe keuken en dito vloer kregen.

Topper
Kees denkt dat hij in die 16 jaren tussen de 1,3 en 1,5 miljoen euro heeft opgehaald in deze regio voor Kinderen Kankervrij. Kees is en blijft een topper, voor altijd!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant