Juliëtte Disco, derde van rechts, ging met vier prijzen naar huis bij de Miss Fashion 2024 verkiezing in Gent, België.  Foto: PR
Juliëtte Disco, derde van rechts, ging met vier prijzen naar huis bij de Miss Fashion 2024 verkiezing in Gent, België. Foto: PR

Vier prijzen voor Juliëtte Disco bij Miss Fashion 2024 verkiezing

Algemeen 678 keer gelezen

Onlangs spraken we de 21-jarige Juliëtte Disco uit Stellendam. We spraken haar in aanloop naar de finale van de Miss Fashion Verkiezing 2024. Daarin was ze één van de drie Nederlandse kandidaten. En ze heeft het goed gedaan!

Door Sam Fish 

Dé kroon van Miss Fashion was helaas niet voor haar. Maar ze ging totaal niet met lege handen naar huis. Zo werd ze derde in de strijd voor het kroontje en is ze bekroond tot Miss Summer World Netherlands 2024. “Hiervoor mag ik Nederland vertegenwoordigen in Albanië,” vertelt ze. “Daarnaast heb ik de titel Miss Photogenic 2024 gekregen en won ik een contract als Model en Hostess bij All Area Events. Dat kan ik gelukkig naast mijn gewone werk doen.”

De finaledag 
De finale van de Miss Fashion 2024 verkiezing was op zaterdag 28 oktober in het Beglische Gent. “Het was echt een hele spannende dag,” vertelt Juliëtte. “We waren om half 9 ’s ochtends al aanwezig en hebben meerdere keren de show geoefend. We hebben gezellig samen gelunched met alle finalisten en ’s avonds was het dan zo ver. Iedereen was super zenuwachtig. Helemaal toen ineens de muziek van het introfilmpje te horen was. Toen was het tijd om het podium op te gaan voor de openingsdans. De zenuwen gierden werkelijk door mijn lijf, maar dat was geen verrassing natuurlijk.”

In ons gesprek voor de finale had Juliëtte aangegeven dat ze inderdaad zenuwachtig zou zijn. Maar ze wist ook honderd procent zeker dat de zenuwen zouden verdwijnen als ze eenmaal bezig was. En dat klopte volledig. Ze ging nog net niet fluitend door alle rondes heen. Zo was er de voorstelronde, bikini, lingerie en nog vele andere rondes. “Het ging eigenlijk heel snel voorbij allemaal. Totdat de awards bekend worden gemaakt, dan gaan er toch wel weer wat zenuwen door je lijf. Bij deze bekendmaking heb ik de Miss Photogenic gewonnen. Die wordt benoemd door de fotografen die de fotoshoots doen in de voorbereidingen. Dat is dus een hele eer!”
Gala 
Na die prijzen was het tijd voor de galaronde. “We mochten een laatste keer stralen in onze mooie jurken. Dat voelde wel heel officieel allemaal. Dan lijkt het ineens op die Amerikaanse films die je wel eens ziet. Maar dit is het echte werk en het was heel tof om daar zo te staan.”

Er werden nog wat titels bekend gemaakt en ook daar viel Juliëtte in de prijzen. “Ik werd benoemd tot Miss Summer Netherlands 2024. En ik kreeg een mooi contract bij een modellen- en hostessen bureau.”

De kroon 
Met al die prijzen achter de rug was het tijd voor het grote moment. Want wie zou er naar huis gaan met die felbegeerde kroon van Miss Fashion 2024? Om daar achter te komen moesten er eerst nog wat dames afvallen. “Er werd een top 10 bekend gemaakt die doorging naar het einde. Mijn naam werd pas als een-na-laatste geroepen, zenuwslopend! Maar ik was heel blij om mijn naam te horen.”

Daarna was het aan iedereen de taak om in een halve minuut aan te geven waar ze als persoon voor staan. “Ik sprak over pesten en dat veel jongeren daar nog last van hebben. Het is mijn doel deze personen te helpen om weer in zichzelf te gaan geloven. Ik wil hen helpen om hun dromen achterna te gaan en ik sloot af met de quote ‘She believed she could so she did’.” Die quote vertaald in het Nederlands is ‘Ze geloofde dat ze het kon dus ze deed het’.

En ook toen de top 5 bekend werd gemaakt werd Juliëttes naam genoemd. “Ik stond echt vol verbazing op dat podium. Ik kon gewoon niet geloven dat ik het tot de top 5 had geschopt. Ik heb dan misschien niet dé kroon gewonnen, maar het was wel een fantastische ervaring. Het was een zware, maar enorm leuke dag. Ik heb genoten, gestraald en vier prachtige titels gewonnen. Dit pakt niemand mij meer af. Ik ben echt heel trots op mezelf dat ik dit heb gedaan. En ik ben blij dat ik me niet heb laten beïnvloeden door de meningen van anderen. Ik kreeg namelijk heel veel scheve gezichten en mensen zeiden dat ik het toch niet zou kunnen. Maar ik stond er, ik heb heel veel geleerd en geweldige mensen leren kennen. Ik heb genoten.” En hier eindigt het niet. Met haar derde plek blijft ze nog een heel jaar betrokken bij Miss Fashion en dat betekent dat er nog leuke dingen aan gaan komen voor Juliëtte. 

Een heel jaar 
Zoals gezegd blijft Juliëtte het komende jaar betrokken bij de Miss Fashion Verkiezing. Zo staan er nog verschillende fotoshoots op de planning en worden er wat uitjes gepland. “Ik kijk eigenlijk overal wel naar uit. Zeker het vertegenwoordigen van Nederland in Albanië tijdens de Miss Summer World 2024. Dat is nog een stapje verder dan de finaleavond in Gent. Dan zijn het vrouwen van over de hele wereld. Dat lijkt me geweldig! Daarnaast blijf ik betrokken bij de nieuwe finalisten,” laat Juliëtte weten. “Zo mag ik een meisje scouten om voor te dragen voor de verkiezing van volgend jaar. Om haar te vinden kijk ik vooral in mijn omgeving of ik iemand zie in wie ik een toekomstig Miss zie. bijvoorbeeld waar ik woon of als ik ergens ga winkelen. Dan vraag ik haar of ze het ziet zitten om dit prachtige traject ook aan te gaan. En verder houd ik Instragram goed in de gaten. Ik mag hen begeleiden in hun traject en helpen waar nodig. Dat is echt een hele eer om te mogen doen, vind ik.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant