Ricardo Sint Nicolaas op weg naar de zege. (foto C.J. de Vos)
Ricardo Sint Nicolaas op weg naar de zege. (foto C.J. de Vos) C. J. de Vos

Ricardo Sint Nicolaas heer en meester in 18e Tieleman Keukens Run

Algemeen 295 keer gelezen

Zaterdagochtend 18 november werd in Middelharnis de 18e editie van de Tieleman Keukens Run gehouden, ook dit jaar was de organisatie in handen van AV Flakkee. Met regen en kou waren de omstandigheden niet ideaal maar ondanks dat stonden er toch 160 lopers aan de start. Ricardo Sint Nicolaas won de 10km met overmacht in een tijd van 31.48 minuut.

Nadat om 10.30 uur het startschot klonk was het Sint Nicolaas die gelijk afstand nam van de rest van het veld. In de achtervolging zagen we een groepje van drie met Jan-Willem Roelse (Goes), Adriaan Koole (Middelharnis) en Eric Wolfert namens AV Flakkee die na 4km een gaatje moest laten waardoor de top-drie al vroeg in zijn beslissende plooi was gevallen. Sint Nicolaas klokte na 5km een doorkomst van 16.04 minuut, dit tempo was voor hem nog niet aan de limiet dus besloot hij de tweede helft nog wat te versnellen om zo met 31.48 minuut nog binnen de grens van 32 minuten te finishen. “Ik heb lekker gelopen, alles solo maar het was een goede snelheidsprikkel en winnen op de thuisbaan is natuurlijk altijd leuk!”

De strijd om plaats twee bleef lang spannend. Koole liep ijzersterk en pakte na 7km een meter of vijftig op Roelse die het even lastig had. Roelse, een specialist op de 1500m, zette zijn snelheid in als wapen voor de eindsprint maar Koole liet zich niet meer verrassen en finishte als tweede in 33.44 minuut. “Mijn persoonlijk record stond op 36.42 minuut, dat liep ik vorig jaar ook hier, ik had nu gehoopt onder de 36’ te lopen, het ging verbazingwekkend goed, echt prachtig!” Roelse volgde met 33.46 minuut en verbeterde daarmee ook zijn persoonlijke toptijd. Niels Boot liep een sterke wedstrijd en had Eric Wolfert in de slotfase nog bijgehaald, zij werden respectievelijk vierde en vijfde in 35.03 minuut en 35.09 minuut. Maarten van Walsem finishte als zesde in 36.54 minuut, hij traint sinds kort mee met AV Flakkee en laat mooie progressie zien! Freek Goedhart werd achtste in 37.45 minuut en Tom Groot was op de tiende plaats met 38.22 minuut de zesde Flakkeese atleet in de top-tien. Winke Struik uit Dirksland was met 49.01 minuut de snelste dame op de 10km.

Op de 5km was het Edwin Stolk die namens AV Flakkee de winst pakte in 18.49 minuut, ondanks wat verval in het slot was het gat op Eric-Paul Boeters groot genoeg, hij eindigde als tweede in 19.02 minuut en Matthijs van der Veer uit Ouddorp werd derde in 19.45 minuut. Sarah Jordan uit Ooltgensplaat was de snelste dame in 23.25 minuut, voor Sophie van der Putte (24.47) en Sylvia Nobels (25.32). Op de jeugdonderdelen werd ook mooi gestreden, op de 400m was Job van Papenveld de snelste jongen in 1.27 minuut, Jet Joppe finishte in dezelfde tijd als snelste dame. Op de 800m was het Aaron Capelle uit Zierikzee die met 2.39 minuut de winst pakte bij de jongens, Karlijn Bezuijen van AV Flakkee was de snelste dame met 2.55 minuut.

In Nijmegen werd zondag 19 november de Zevenheuvelenloop 15km gehouden, één van de grootste hardloopwedstrijden in Nederland met een schitterend parcours. De heuvels hebben relatief een korte, steilere, klim, en een lange, geleidelijke, afdaling, met name in de laatste vier kilometer. Dit maakt het parcours zeer geschikt voor snelle tijden. Namens AV Flakkee kwamen Corné Stroober en Laurey van den Berge in actie. De omstandigheden waren goed, de zon scheen en de straffe wind kreeg in de beboste omgeving weinig kans. Stroober klokte na 10km 38.10 minuut en Van den Berge volgde vlak daarachter in 38.16 minuut. Er volgde nu nog één pittige heuvel en daarna was het vier kilometer in dalende lijn naar de finish, wie nog over had kon vanaf hier volle bak. Van den Berge had haar krachten goed verdeelt en finishte na 56.53 minuut. Stroober volgde kort daarachter in 57.06 minuut, ook voor hem een zeer knappe prestatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant