DE uitverkorenen die in Korea mochten trainen.
DE uitverkorenen die in Korea mochten trainen.

Studenten Hapkidovereniging Jinmu Kwan Nederland doen danexamen in Korea

Algemeen 227 keer gelezen

Van 3 tot 13 november zijn 4 Hapkidoka’s (Ruud Beeke, Margreet Ouwens, Barry Kieboom en Jeroen Maliepaard) van Hapkidovereniging Jinmu Kwan Nederland naar Daegu (Zuid-Korea) afgereisd om daar te trainen. Na een lange reis van ca. 20 uur kwamen we in Daegu aan. Grootmeester Lim Chae Kwan stond ons daar op te wachten om ons naar het hotel te brengen. De volgende dag hebben wij met Grootmeester Lim het Donghwasa tempelcomplex bezocht. De eeuwenoude tempels maakten op iedereen veel indruk. 

Daarna begon het trainen. Elke dag 4 uur trainen: ‘s ochtends 2 uur en ‘s middags twee uur. We kregen privéles van Grootmeester Lim. Hij nam uitgebreid de tijd voor ons om dieper in de technieken in te zoomen. Een klein verschil in het voetenwerk of vastpakken van een pols maakt een enorm verschil in de techniek.

De trainingsweek werd afgesloten met een examen. Drie studenten mochten examen doen voor Grootmeester Lim. Ruud Beeke ging op voor zijn 1e dan, Margreet Ouwens ging op voor haar 3e dan en Barry Kieboom ging op0 voor zijn 4e dan. De studenten moesten de technieken die die week zijn aangeleerd uitvoeren. Dat zijn allemaal gevorderde technieken. Deze technieken zijn erg verfijnt en gedetailleerd. Mede door de verfijning en de kleine details (deze maken een erg groot verschil ten opzichte van de basistechnieken) worden deze technieken heel erg pijnlijk om te ontvangen. Als je de techniek uitvoert heb je niet eens in de gaten dat je iemand met zo weinig (eigen) kracht je tegenstander zoveel pijn kan doen en onder controle kan brengen (en houden). Het was nog een dingetje om alle informatie die je die week over je heen gestort kreeg te verwerken en te laten zien. Naast deze technieken moesten de studenten nog 10 willekeurige technieken laten zien. De keuze viel op een tiental technieken van de rode band. Grootmeester Lim was heel erg tevreden over de getoonde technieken. Alle drie de studenten zijn glansrijk geslaagd voor hun examen. 

Na het examen bezochten wij met Grootmeester Lim het graf van Hapkido oprichter Choi Young Sul. Het is een mooie plek om foto’s te maken. De laatste dag van de reis hebben we benut om enkele dingen te bezichtigen. Als eerste zijn we naar Seomun Market gegaan. Dat is een megagroot winkelcentrum (makkelijk 6 a 7 keer zo groot als Zuidplein of Hoog Catherijne). Vervolgens zijn we naar het National Museum gegaan. Helaas was een deel van de tentoonstelling niet zichtbaar wegens werkzaamheden. Tot slot zijn we nog met de kabelbaan Apsan Mountain opgegaan. Vanaf die berg heb je een heel mooi uitzicht op de stad Daegu. We zijn weer vol nieuwe energie en kunnen weer een jaar er tegenaan. 

Ruud, Margreet en Barry: nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie behaalde prestatie!

Wil je meer weten over onze club en een keer lekker meedoen om het te ervaren? Kijk dan op en/of kom naar sportschool Dynamic Motion te Oude-Tonge. https://jinmukwannederland.wordpress.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant