Dian van der Veer is geboren en getogen in Achthuizen.
Dian van der Veer is geboren en getogen in Achthuizen.

Dian v.d. Veer: kinderboekenschrijfster van Flakkee

Algemeen 376 keer gelezen

West-Brabant- Dian van der Veer (1972) is geboren en getogen in Achthuizen. Door de liefde verhuisde ze naar Brabant. Daar begon ze haar schrijversavontuur.

Door Henk Blanke

Eigenlijk zette ze haar eerste stappen op het schrijverspad al ruim 20 jaar geleden. Toen haar zoon geboren werd, vertelde ze hem, net zoals alle moeders, verhaaltjes. Het bijzondere was echter, dat ze die allemaal zelf verzon. Daarmee werd de basis gelegd voor de ontwikkeling van haar talent: schrijven. Niet dat ze gelijk dacht aan het schrijven van een boek. Verre van dat. Dian ging assisteren op de basisschool van haar zoon. Daar zette ze het vertellen van de zelfverzonnen verhaaltjes voort aan de leerlingen. Met succes. De kinderen hingen aan haar lippen! Dat was uiteindelijk de brug naar de volgende stap: zelf een boek schrijven.

Boeken schrijven
In 2016 overwon ze haar schroom. Zij begaf zich op het schrijverspad. Drie kleine boekjes zagen het daglicht. Centraal thema daarin zijn dieren. Zij bood die bij een uitgever aan. Deze kon het schrijftalent van Dian waarderen. En dus kwamen ze op de markt. Eerst als afzonderlijke boeken en nu als bundel onder de titel ‘Salvador praat met dieren’. Waarom dieren? Dian: ’Ik schrijf kinderboeken en dieren spreken kinderen altijd aan. Rond de dieren ontspint zich een spannend verhaal, waardoor de lezertjes extra geboeid worden’.
Het succes inspireerde haar tot het schrijven van twee nieuwe boeken, waar hoofdpersoon Yessica heel veel avonturen beleeft, uiteraard met dieren. ‘Yessica’s dromen’ verscheen vorig jaar en ‘Yessica’s reis met een orka’ verscheen onlangs.

Ideëel doel
Dian heeft uiteraard heel veel op met dieren. De liefde ervoor probeert zij over te brengen op haar lezerspubliek. Maar ook hoopt zij, dat kinderen daardoor meer gaan lezen. Dat stimuleert zij ook op de school waar ze nog steeds als vrijwilliger werkt en waar zij veel succes heeft met haar verhalen bij de leerlingen.
Haar volgende boek staat alweer in de stijgers.
Hoe kom je tot het schrijven van een boek? ‘Tja, dat is een heel bijzonder verhaal. Ik begin te schrijven maar weet nog niet precies waarover. Ik zie beelden. Die schrijf ik op. En dat blijkt later uiteindelijk tot een samenhangend geheel te hebben geleid.
Erkenning voor haar kwaliteit van schrijven is het feit, dat de boeken in de collectie van de bibliotheken zijn opgenomen. En dat gebeurt pas na een zorgvuldige selectie!
Dian wil niets aan haar boeken verdienen. De opbrengst gaat naar Warchild en het Wereldnatuurfonds.
De feestdagen komen eraan. Wil je een boeiend cadeau voor je kinderen? Koop dan een boek van Dian van der Veer. Te bestellen via boekscout.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant