Voor een prikkie een sneeuwwitte bruidsjurk
Voor een prikkie een sneeuwwitte bruidsjurk

Column Frank/Janine: je stem laten horen

Algemeen 323 keer gelezen

Demonstreren; lang was het uit de mode en ging bijna niemand de straat op. Tegenwoordig word ik bestookt met oproepen aan te sluiten als iets niet zint. Lijfelijke aanwezigheid wordt, bij voortduring, gevraagd om gewicht te leggen bij elk argument. Het moet raar lopen als ik meedoe in een protestmars. 

Aan meningen en opvattingen geen gebrek maar wat doe ik daar, mijn opponenten overtuigen dat héél veel een andere mening zijn toegedaan, of schuilen we bij elkaar voor ons eigen gelijk? In mensenmassa’s bekruipt me een onbehaaglijk gevoel. Niets ideologisch, popfestivals trekken evenmin. 

Met 8 miljard op de wereld maar om nou bij elkaar te kruipen, daar moet ik een goede reden voor hebben. 

Dat bandje van mij bijvoorbeeld; allerlei liedjes die, met een knipoog, het geluid van de onderkant vertolken. Zoiets roept op tot actie en omdat we niet veeleisend zijn, worden we nogal eens gevraagd. Het doel moet passen maar ons spectrum van onrecht is breed.
Onze burgemeester heeft er een rechtzaak met de FNV voor over om te voorkomen dat we, op haar stoep, uitbuiting van vrijwilligers bezingen,

Aboutaleb is sportiever. Van de week onder zijn balkon, protesterend tegen parkeerbelasting als sluitpost van de begroting en volgende week tegen de aanleg van het zoveelste verkeersriool door Rotterdam. Terwijl de wereld in brand staat, gaat dat gewoon door.

Zaterdag kon ik naar de feministische Voorzij-beweging. Die claimen hun eigen toilet, ze willen niet dat omgebouwden hun territorium betreden, noemen het zelfs verkrachting. Ik snap er niks van, in mijn waarneming, vinden veel dames het leuk dat ik oversteek, herkennen dat jurkjes helpen van mijn macho-gedrag af te komen.

Woensdag uw stem laten gelden, het is maar een klein stukkie naar het stembureau.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant