Fractievoorzitter Daniel Huising en Tweede Kamerlid Joba van den Berg verrassen mantelzorger Julia van Rossum met een lekkernij.
Fractievoorzitter Daniel Huising en Tweede Kamerlid Joba van den Berg verrassen mantelzorger Julia van Rossum met een lekkernij.

Lokale CDA zet mantelzorgers in het zonnetje

Algemeen 269 keer gelezen

Het CDA Goeree-Overflakkee heeft tientallen mantelzorgers – die na een eerdere oproep door bekenden zijn opgegeven – verrast met wat lekkers. Mantelzorgers zijn onmisbaar en verdienen aandacht, respect en ondersteuning. In een fatsoenlijk land moeten we zuinig zijn op deze mensen. Ook Tweede Kamerlid Joba van den Berg was aanwezig om samen met lokale CDA’ers een aantal mantelzorgers te bezoeken.

Elk jaar gaat het CDA Goeree-Overflakkee rondom de ‘Dag van de Mantelzorg’ het eiland over om in alle dorpen de opgegeven mantelzorgers te verrassen en te luisteren naar hun persoonlijke verhalen. Via deze mantelzorgers wil het CDA ook haar waardering uitspreken naar al die andere mantelzorgers op het eiland.

Zorg voor elkaar
Veel mensen willen voor elkaar zorgen, maar voelen dat dit onder druk staat. Het landelijke CDA heeft daarom gezamenlijk met BBB, CU en diverse zorgorganisaties voorstellen gedaan om de samenleving te ondersteunen. Voor minder ingewikkelde regelgeving en bureaucratie en voor praktische ondersteuning zoals zorgmaatjes, goede dagbesteding of logeerzorg. Voor eenvoudiger en ruimer verlof als je je inzet voor anderen met vrijwilligerswerk of mantelzorg. Voor zorgzame buurten waar een goede mix van soorten huizen zijn, met voldoende seniorenwoningen, hofjes, mantelzorgwoningen en nieuwe vormen van het vertrouwde bejaardentehuis.

Behoud regionale ziekenhuizen
Een ander punt waar het CDA pal voor staat is het blijven behouden van regionale ziekenhuizen voor het leveren van basiszorg en reguliere acute zorg. Als CDA Goeree-Overflakkee zijn we trots op Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland en zien we toegang tot spoedzorg dichtbij huis als basisvoorziening voor onze inwoners en van groot belang voor de leefbaarheid van de regio.

In de Tweede Kamer heeft mevrouw Van den Berg zich altijd voor beschikbare, bereikbare en betaalbare zorg ingezet. Zo is onlangs nog een motie mede door haar ingediend die verzoekt om de spoedeisende zorg meer te financieren op basis van beschikbaarheid om zo de financiële druk op regionale ziekenhuizen te verminderen. Deze motie is door een meerderheid van de Tweede Kamer aangenomen, met uitzondering van VVD en D66.

Tijdens de mantelzorgactie ging het CDA ook naar dagbestedingslocatie Brasserie Dok16 op Hernesseroord in Middelharnis voor een heerlijke lunch. Daar bedankten de eilandelijke CDA’ers Kamerlid Van den Berg voor haar inzet, betrokkenheid en de goede contacten in de afgelopen jaren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant