Jaap en Co de Ruiter vierden op 5 november hun platina huwelijk.  Foto: Sam Fish
Jaap en Co de Ruiter vierden op 5 november hun platina huwelijk. Foto: Sam Fish © Sam Fish

Platina huwelijk voor familie De Ruiter

Algemeen 1.116 keer gelezen

Een bijzonder huwelijk is een belangrijke dag om te vieren. En deze helemaal. Co en Jaap (beiden 92) de Ruiter zijn namelijk 70 jaar getrouwd!

Door Sam Fish 

Gezien hun leeftijd was er geen groot feest voor hun platina huwelijk, maar een bezoekje van de burgemeester sloegen ze zeker niet af. Het begon allemaal in Oude-Tonge, waas Co vandaan komt. “Het was een zaterdagavond en ik was daar met mijn vrienden. We liepen rondjes rond de kerk,” vertelt Jaap. “De jongens liepen dan de ene kan op en de meisjes de andere kant. Zo kwam ik Co tegen, ik was meteen verliefd. Die avond ging ik met de tram die kant op, maar ik ben ook vaak zat op de fiets gegaan om haar op te zoeken.”
Co was overigens niet meteen onder de indruk. “Er waren zoveel leuke jongens,” zegt ze eerlijk. Maar toch was het Jaap met wie ze vijf jaar verkering had en is het Jaap met wie ze nu 70 jaar getrouwd is. “Het is allemaal goed gekomen. We zijn naar elkaar toe gegroeid en alles is goed.”

Familie 
Na het huwelijk trokken ze nog heel even in bij Co’s ouders waarna ze een huisje aangewezen kregen in Ooltgensplaat. Dat is het huis waar ze nu nog altijd samen wonen. Het stel kreeg twee dochters en hebben inmiddels ook drie kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. Een deel van die familie kwam op de zaterdag voor hun grote dag bij elkaar om het platina huwelijk te vieren.

Maar dat is niet alles. Naast het familiebezoek en het bezoekje van de burgemeester, zijn ze ook bedolven onder kaarten en kregen ze een brief van de Commissaris van de Koning, Jaap Smit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant