Afbeelding
Hans Villerius

Herkingen ligt er weer schoon bij

Algemeen 347 keer gelezen

Herkingen – Na eerdere succesvolle opruimacties dit jaar in Stellendam en Sommelsdijk, organiseerden woningcorporatie Oost West Wonen en de gemeente Goeree-Overflakkee donderdag 14 september eenzelfde actie in Herkingen. De Prins Johan Frisoschool haakte graag aan bij dit initiatief, waarbij schoolkinderen een ochtend het dorp ingingen om zwerfafval op te ruimen. 

Tekst en foto: Villerius Tekstproductie & Fotografie

Het initiatief van de schoonmaakactie richt zich niet alleen op het creëren van een schone buurt, maar ook om dit soort initiatieven in eigen buurt te organiseren. Woningcorporatie Oost West wonen en Gemeente Goeree-Overflakkee dragen hier graag hun steentje aan bij. 

Bovendien heeft de schoonmaakactie als doel om jonge kinderen goede gewoonten aan te leren. “En juist voor dat laatste is op de Prins Johan Frisoschool volop aandacht”, vertelt schooldirecteur Leon van Dalen. “We leren alle kinderen op school verantwoordelijkheid te nemen voor hun omgeving en het milieu, en hoe ze goed rentmeesterschap kunnen tonen. We moedigen ze aan om uit eigen initiatief zwerfvuil op te ruimen wanneer ze dat tegenkomen. Daarom hebben we volmondig ‘ja’ gezegd tegen de vraag of we wilden deelnemen aan deze schoonmaakactie. Gelukkig bleek er relatief weinig zwerfafval in het dorp te liggen, hopelijk het resultaat van wat we onze kinderen hebben bijgebracht!”

Voor de schoonmaakactie stelde het RAD het nodige opruimmateriaal beschikbaar. Verder was stichting Schoon Goeree-Overflakkee aanwezig. Ook veel ouders, opa’s en oma’s en buurtbewoners hielpen een handje mee. Als blijk van waardering voor de inzet van de kinderen kregen ze allemaal iets lekkers én mochten ze een zakje met bloemzaad mee naar huis nemen. Organisatoren Anneke van Kampen (Gemeente Goeree-Overflakkee) en Marleen van den Tol (Oost West Wonen) kijken terug op een geslaagde actie: “Voor herhaling vatbaar!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant