Afbeelding
Christophe Brachet

Nieuwe Asterix en Obelix film

Algemeen 478 keer gelezen

Middelharnis - De Romeinen zijn weer even terug op Goeree-Overflakkee. Dit jaar zijn er diverse activiteiten rondom de expositie “Romeinen aan de Kust” in het Streekmuseum Goeree-Overflakkee. Bekijk woensdag 4 oktober in het Diekhuus de nieuwste Asterix en Obelix film. 

Met Holle Bolle Dag kon je her en der al de figuren uit Asterix en Obelix tegenkomen. Maar nu kan ook de nieuwe film uit 2023 bekeken worden. In samenwerking met het Filmhuis wordt woensdag 4 oktober 20:00 uur de film “Asterix en Obelix in het middenrijk” getoond.
Verhaal
De twee legendarische helden uit het Gallische dorpje dat niet buigt voor Romeinen, worden door een Chinese prinses verzocht om haar keizerrijk en de ontvoerde keizerin te redden. Op weg naar het Verre Oosten hebben Asterix en Obelix steeds meer aandacht voor de prinses en haar lijfwacht, maar minder voor elkaar. Terwijl de vriendschap scheurtjes begint te vertonen, lopen de spanningen in China op waar Julius Caesar de slechteriken helpt om het hele land te veroveren.
Het Diekhuus bevind zich aan het Beneden Zandpad van Middelharnis. Tickets zijn € 13,00 en dit is inclusief consumptie. Te bestellen via de site van het Diekhuus; voorstellingen. Voorstellingen (hetdiekhuus.nl)

Expositie
Veel Romeinse sporen zijn gevonden in de bodem. De eerste vondsten op Goeree-Overflakkee werden gedaan in de 17e eeuw op het strand van Goedereede. Het waren sporen van een verdwenen wereld. Het kreeg dan ook de toepasselijke naam de “Ouwe Waerelt”.

Bekijk in het Streekmuseum Goeree-Overflakkee tot 17 februari de sporen van deze Romeinse “Ouwe Waerelt”met oa. de Ouddorpse zeer zeldzame maliënkolder en een altaar gewijd aan de lokale Romeinse godin Nehalennia! Tot ziens in de Kerkstraat van Sommelsdijk!

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant