Vanuit hun tuin kijken Frouke en Bram uit op de schurvelingen van Ouddorp. Een mooie plek om te wonen! Het liefst zouden ze hier dan ook zo lang mogelijk blijven.  Foto: Sam Fish
Vanuit hun tuin kijken Frouke en Bram uit op de schurvelingen van Ouddorp. Een mooie plek om te wonen! Het liefst zouden ze hier dan ook zo lang mogelijk blijven. Foto: Sam Fish © Sam Fish

Frouke en Bram Bienefelt 60 jaar getrouwd

Algemeen 1.602 keer gelezen

Maandag 4 september was een bijzondere dag voor Frouke (78) en Bram (81) Bienefelt uit Ouddorp. Ze vierden namelijk hun diamanten huwelijk. Jawel, ze zijn zestig jaar getrouwd!

Door Sam Fish 

Frouke komt uit Emmen en is op 6-jarige leeftijd met haar moeder naar het eiland gekomen. De twee kwamen in Melissant terecht. Bram kwam uit Sommelsdijk, maar is opgegroeid in Middelharnis. De twee leerden elkaar kennen door vrienden. “Bram had een vriend en ik was bevriend met zijn vriendin,” vertelt Frouke. “Zij had een kroegje in Melissant en daar hebben we elkaar voor het eerst ontmoet. Ik moest wel even aan hem wennen en voor hem was het ook even aftasten, maar het is allemaal goed gekomen.”

Het stel kreeg samen twee kinderen en ze zijn grootouders van twee kleinkinderen. Met die hele club hebben ze in de tuin van de Overkant in Ouddorp hun huwelijksdag gevierd. “Het is als het weer; de ene dag is het bewolkt en de andere dag schijnt de zon. Maar het is voorbij gegaan als een zucht,” laat Bram weten.
Bakkersfamilie
De naam Bienefelt doet voor veel mensen een belletje rinkelen. Het zal je dan ook niet verbazen dat Frouke en Bram onderdeel zijn van de bakkersfamilie op het eiland. Dat begon al in 1892 en Bram heeft dan ook zijn hele leven in de bakkerij gewerkt. “En dat heb ik altijd met veel plezier gedaan. Het is een prachtig vak.” Ook Frouke werkte in de bakkerij, maar dan in Melissant. Later maakte zij de overstap naar modezaak Nipius in Middelharnis. Nu werkt Bram graag in de tuin en gaan ze regelmatig samen fietsen. Frouke was sinds 2008 onderdeel van de Reizende Dichters.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant