Mevrouw Rozendaal vond het heel gezellig dat burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman langs kwam voor haar honderdste verjaardag.  Foto: Sam Fish
Mevrouw Rozendaal vond het heel gezellig dat burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman langs kwam voor haar honderdste verjaardag. Foto: Sam Fish © Sam Fish

Mevrouw Rozendaal blaast 100 kaarsjes uit

Algemeen 587 keer gelezen

Hiep hiep hoera! En dat nog 99 keer, want mevrouw Aartje Rozendaal vierde op zaterdag 20 mei haar honderdste verjaardag!

Door Sam Fish 

Speciaal voor die bijzondere verjaardag kwam burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman bij haar op bezoek. “Hartstikke goed, ik zit toch wel in mijn stoel,” was daarop het antwoord van de jarige Jet. “Maar ik heb vooraf wel bedacht wat ik tegen haar ga zeggen.” Zo had ze heel wat verhalen uit haar jeugd voorbereid om te vertellen.
Familie 
Familie is belangrijk voor mevrouw Rozendaal. Zelf komt ze uit een groot gezin met 9 broers en zussen. Het is dan ook niet raar dat ze voor zichzelf ook een groot gezin wilde hebben. Ze mocht het leven schenken aan 16 kinderen. Zij zorgden op hun beurt voor 51 kleinkinderen, 127 achterkleinkinderen en zelfs 4 achterachterkleinkinderen. Een grote groep dus. En elke dag komt er wel iemand bij haar langs voor wat gezelschap.
Maar lang niet iedereen is in de positie om dagelijks op visite te komen. Een groot deel van de familie woont namelijk in Canada. Drie van haar zoons hebben jaren terug de oversteek gemaakt. Daar wonen dus ook 22 van de kleinkinderen, 81 achterkleinkinderen en alle 4 de achterachterkleinkinderen. Maar speciaal voor haar verjaardag is een groot deel overgekomen naar Nederland.
Op haar verjaardag zelf verzamelde de groep van 71 mensen in de woning van één van Aartjes dochters in Dirksland. Van daaruit gingen ze om en om bij haar langs voor een verjaardagsbezoekje. “Dat was heerlijk,” laat de jarige Jet weten. “Het was heel leuk.”

Uit de krant