Hannie en Leen Buurveld vierden op zaterdag 20 mei hun 65-jarig huwelijk.  Foto: Sam Fish
Hannie en Leen Buurveld vierden op zaterdag 20 mei hun 65-jarig huwelijk. Foto: Sam Fish © Sam Fish

Hannie en Leen vieren 65-jarig huwelijk

Algemeen 1.955 keer gelezen

Het begon met een avondje dansen in café de Kok in Sommelsdijk en inmiddels zijn Hannie (92) en Leen (89) al 65 jaar getrouwd. 

Door Sam Fish 

Leen komt uit Sommelsdijk en Hannie uit Dirksland. Maar het stel woont alweer aardig wat jaartjes in woonzorglocatie ’t Spectrum in Stellendam. “We zitten hier fantastisch. We hebben mooi uitzicht en er is altijd leven met de spelende kinderen onder ons raam,” vertelt Hannie. “En we vermaken ons hier prima samen.” De twee hebben vijf kinderen, vier dochters en een zoon. Eén dochter is een aantal jaar geleden helaas overleden, met de andere drie hebben ze geen contact om verschillende redenen. 

Hun zoon Leo is hun rots in de branding en is hun mantelzorger. “Elke dag komt hij bij ons langs om te helpen, dat blijf ik bijzonder vinden,” laat Hannie weten. Voor haar zoon is het echter zo klaar als een klontje: “Ik weet niet beter. Mijn moeder heeft altijd iedereen op de eerste plaats gezet. Dus dit is me met de paplepel ingegoten.”
Trouwdag 
Op zaterdag 20 mei vierde het echtpaar hun briljanten huwelijk. Speciaal voor de gelegenheid kwam een broer van Hannie langs en uiteraard was hun zoon ook van de partij. “We hebben heerlijk samen gegeten. Het was heel gezellig,” Hannie straalt ook als ze het erover heeft. “Wij hoeven geen groot feest. Zoals we het nu gedaan hebben was het perfect.” Het stel heeft ieder zo de uitdagingen als het gaat om de gezondheid. “Ik had niet verwacht dat we het zouden halen,” zegt Hannie. “Dus vandaag is extra mooi.”

Uit de krant