Het bouwbord is uitermate onduidelijk, datum én webadres zijn onjuist
Het bouwbord is uitermate onduidelijk, datum én webadres zijn onjuist

Column Frank/Janine: Ventjager 2

Algemeen 1.252 keer gelezen

Een daverende dreun verstoorde donderdagochtend de rust op recreatiepark de Ventjager. Met ruime vertraging is het heien begonnen voor uitbreiding met nog eens 80 vakantiehuisjes. Curieus dat gelijktijdig met het vergunningstraject ook een raadsdiscussie plaatsvond over permanente bewoning. Daarin besloot men niet meer te handhaven op het oostelijk deel van het eiland. In tegenstelling tot de kop, zag men daar geen potentie voor vakantieverhuringen. 

Niet handhaven is iets anders dan legaliseren. Het besluit daarover ligt bij de provincie. In deze woningnood worden, elders in het land, bijna dagelijks mensen, uit hun recreatiewoning, op straat gezet.
Akkefietje 20 jaar terug op Villapark de Krammer in Oude-Tonge komt boven. Tijdens het verkooppraatje lokte een ambtenaar potentiele kopers met 365 dagen recreëren. Vervolgens smeerde de projectontwikkelaar, om er een volwaardige gezinswoning van te maken, kopers een serre aan. Eenmaal gevestigd, ontvingen bewoners een dwangbevel de aanbouw af te breken wegens overschreiding van de inhoudsmaat. De pleuris brak los. Zelf werd ik door PvdA- voorzitter Lilian Ploumen persoonlijk geroyeerd omdat ik het voor de bewoners had opgenomen (Lilian is weg, ik zit er nog). Decentralisatie van allerlei (zorg-)wetten maakt het handig als post- en woonadres samenvallen. Thuiszorg Almere komt niet naar Ooltgensplaat voor hulp in de huishouding.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant