Dolle vreugde bij het kampioensteam.
Dolle vreugde bij het kampioensteam.

NTVV / Herkingen55 JO16 kampioen

Algemeen 425 keer gelezen

De jeugd O16 van NTVV en Herkingen heeft afgelopen zaterdag een kampioenschap mogen vieren. Met 2 punten voorsprong en 17+ doelpunten voor op runner up Strijen kon het haast niet mis gaan in de laatste wedstrijd tegen GHVV.

Toch, was het de spanning of het verdienstelijk gespeelde toernooi van afgelopen donderdag, waardoor de benen zwaar voelden. Het warme weer en het stugge voor NTVV / Herkingen onbekende kunstgras leek niet echt mee te helpen. Dat was ook goed te merken in de eerste 5 minuten. GHVV begon met veel energie aan de wedstrijd en maakte het de zwart/witte brigade best lastig. NTVV / Herkingen kwam niet in haar spel en verspeelde de bal soms best knullig. Met de wind in de rug probeerde GHVV met de lange bal voor een verrassing te zorgen. Maar de rappe verdediging en oplettende doelman wist het gevaar al snel in de kiem te smoren.
Al snel begreep NTVV / Herkingen dat het anders moest. Doen waar ze goed in zijn. Zo lieten ze al snel de bal het werk doen. Bleven ze rustig in de combinatie en verplaatste het spel zich meer en meer op de helft van GHVV.
Dit resulteerde in meerder mogelijkheden voor de bezoekers maar tot een doelpunt kwam het de eerste helft niet. Continu kreeg GHVV er nog een voetje tussen of stond de uitstekende doelman van GHVV in de weg.

De tweede helft begon als de eerste geëindigd was. NTVV / Herkingen combineerde er lustig op los en wist al snel de 16 van GHVV te vinden. Toch duurde het nog 10 minuten voordat de spits, na een mooie aanname, vlot draaide en de bal verrassend laag in de verre hoek wist te prikken.
Opluchting en blijdschap alom bij de spelers, maar ook bij de begeleiding en de massaal meegereisde ouders en spelers van de selectie van NTVV die dit spektakel niet wilden missen.
GHVV liet het er echter niet bij zitten en schakelde een tandje bij daar waar het bij NTVV / Herkingen juist wat lastiger ging. Het middenveld werd iets verstrekt en NTVV / Herkingen loerde op de ruimte die meer en meer achter de verdediging van GHVV kwam te liggen. Het was (na meerdere kansen) echter wachten tot 5 minuten voor tijd dat de verlossende treffer in de korte hoek werd binnen geschoten.

Feest alom wat ook in de middag op de club nog eens dunnetjes werd over gedaan.
.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant