FIOS thuis ten onder tegen SNS 1-3

Algemeen 584 keer gelezen

Onder een heerlijk zonnetje stond afgelopen zaterdag de derby FIOS tegen SNS op het programma. Voor FIOS stond er nog iets op het spel en was er bij winst nog een kleine kans op een periodetitel.

Door Piet Bakelaar

Achthuizen. Om even over half drie blies scheidsrechter Mehmet Safranti voor aanvang van de wedstrijd en schoot FIOS uit de startblokken. Een schot van Alex Semedo ging via een verdediger naast en een schot van Nick Legierse verdween in de handen van Thimo van Dongen. Aan de andere kant ging een schot van Arjan van Gurp naast na een voorzet van Martijn van den Boogert. Een schot van Alex Semedo werd door keeper Thimo van Dongen tot corner verwerkt. Keeper Bonno Brandwijk sloeg een voorzet van Willem Braber net op tijd weg voor de inkomende Robbin Arensman. Een vrije trap van Martijn van den Boogert werd weggestompt door Bonno Brandwijk. Aan de andere kant verdween een vrije trap van Jordy Nijland in de handen van Thimo van Dongen. Na bijna een half uur werd een verkeerde terugspeelbal van SNS opgepikt door Alex Semedo die plaatste de bal breed op de aanstormende Erwin de Jonge maar zijn schot werd goed gepakt door Thimo van Dongen. Ook een schot van Sander van Poppelen werd gepakt door de goalie. Aan de andere kant tikte Bonno Brandwijk een schot van Arjan van Gurp over de lat. Een combinatie tussen Alex Semedo en Erwin de Jonge werd door Semedo voorlangs geschoten. Net voor rust werd een corner van Willem Braber op de vijfmeter lijn goed met de borst aangenomen door Robbin Arensman en vervolgens hard tegen de touwen geschoten. 0-1.

De tweede helft
In de 2e helft moest FIOS op zoek naar de gelijkmaker maar waren de eerste kansjes voor SNS. Wouter Bakelaar schoot voorlangs en een geblokt schot van Martijn van den Boogert werd vervolgens door Wouter Bakelaar overgeschoten. Na een uur stuurde Alex Semedo Erwin de Jonge weg door het midden. De alert uit zijn doel komende Thimo van Dongen wist de bal te onderscheppen. Wouter Bakelaar begon aan een rush aan de linkerkant en kon pas in het strafschopgebied een halt toegeroepen worden door keeper Bonno Brandwijk. De ingevallen Stephen Hellement kapte zijn bewaker uit maar zijn schot werd met een knappe redding van Thimo van Dongen onschadelijk gemaakt. Nog geen minuut later was het opnieuw Stephan Hellement die vanaf links op het doel schoot nu redde Thimo van Dongen met de voet. Met nog tien minuten op de klok was het opnieuw raak voor SNS. Bij een vrije trap genomen door Martijn van den Boogert schoot Wouter Bakelaar de bal binnen en bracht SNS op 0-2.
Net voor het einde van de wedstrijd kon FIOS nog iets terug doen. Een schot vanuit de 2e lijn ging in de rechterhoek en bracht de stand op 1-2.
FIOS zette nog een keer aan en zag een inzet van Stephan Hellement geblokt door Jurgen van den Boogert. Ver in de blessuretijd viel de beslissing. Max Bout kwam aan de rechterkant goed naar binnen en schoot de bal langs de verslagen Bonno Brandwijk. 1-3.

Trainer John van Leeuwen was teleurgesteld. We begonnen goed aan de wedstrijd maar weten niet te scoren. Als dan net voor rust een tegendoelpunt valt is dat erg jammer. Na rust hebben we getracht de bakens te verzetten maar dat lukte niet. SNS kwam op 0-2 en wij scoren te laat de aansluitingstreffer. Trainer Marius Hotting was tevreden met de overwinning. Je ziet het plezier in het spel en de inzet die we tonen. We zetten goed druk en voetbalden met vlagen heel goed. Het biedt perspectief voor het volgend seizoen.

Scheidsrechter Mehmet Safranti kreeg het aan de stok met de leiding van FIOS naar aanleiding van opmerkingen aan zijn adres. Hij sprak de verkeerde persoon hierop aan en toen deze hiertegen protesteerde mocht hij met rood vertrekken.