Sander Berkvens brengt zijn prachtige muzikale album uit op 24 maarrt.
Sander Berkvens brengt zijn prachtige muzikale album uit op 24 maarrt.

‘Dezelfde Andere Ik’, een album vol emoties

Algemeen 2.169 keer gelezen

Goeree-Overflakkee- Achter een drumstel kan je je voor de buitenwereld verschuilen. Maar ook: achter een drumstel kan je je expressiviteit kwijt. Je blijft dicht bij jezelf, maar je toont je ook aan de buitenwereld. Dat brengt balans in je leven.

Door Henk Blanke

Bovenstaande is in het kort hoe Sander Berkvens de wereld beleeft. Als basisschoolleerling had hij al het gevoel de aansluiting met zijn medeleerlingen te missen. Eenling, maar wel met de behoefte om iemand te zijn. Die gevoelens kwamen samen toen hij bij een gelegenheid een nummer van Kiss vertolkte. Hij liet zien wat hij kon, maar kon zich ook verschuilen achter de muziek.
Muziek is al van jongs af aan zijn passie geweest. Dat deed hem besluiten zijn talenten verder te ontwikkelen. Sander richtte zelf bands op, speelde albums in, werd ingehuurd door verschillende bands, speelde zelfs twee jaar bij Danny Vera. Kortom: zijn leven was muziek. Dat deed hem besluiten zich verder te bekwamen. Hij ging, toen hij 33 jaar was, naar het conservatorium en rondde zijn studie met succes af.
Om meer financiële zekerheid te krijgen, ging hij, als zzp’er muzieklessen geven bij allerlei instanties. Zo ook bij het Muziekgebouw in Middelharnis, waar hij onder meer djembé lessen verzorgde.
En toen kwam corona. Dat maakte hem werkloos.

Gezondheidszorg
Door een toevallige samenloop vam omstandigheden kwam er licht aan het eind van de corona- tunnel. Een leerling van Sander, die jarenlang djembé les bij hem volgde, attendeerde hem op een baan als muziekbegeleider bij een instelling voor mensen met een beperking. Daar kwam zijn gevoel van vroeger weer boven: mensen uit hun wereld halen door hun muzikale oerinstinct te prikkelen. En dat werkte! Zijn cliënten leven zich tijdens zijn sessies uit op de slaginstrumenten en djembé ’s. Daarbij begeleidt hij hen ook nog eens op zijn gitaar. Dat geheel leidt tot openheid, waardoor mooie verhalen loskomen. Verhalen die het verdienen om op muziek gezet te worden.

Dezelfde Andere Ik
Dat heeft geresulteerd in het eerste album van Sander Berkvens met de passende titel ‘Dezelfde Andere Ik’. De inhoud van de nummers is heel divers, maar kent als gemeenschappelijke deler, dat iedereen gelijk is, maar zich op zijn eigen unieke manier mag manifesteren. Een aantal titels: ‘Je bent goed, zoals je bent’; ‘Fotoboek in mijn hoofd’ (over dementie), ‘Liefde is het antwoord voor ons allemaal’.
Titels, die troost, liefde en vrijheid verwoorden.
Op 24 maart ziet het album met muzikale poëzie het daglicht. Een aanrader, die te bestellen is via sanderberkvens.nl.

Uit de krant