Afbeelding

Consumentenbeurs Trend gezellig en sucesvol

Algemeen 594 keer gelezen

Ouddorp - Het was afgelopen vrijdag en zaterdag weer gezellig druk in de Dorpstienden in Ouddorp. Daar werd voor de 29ste keer de consumentenbeurs Trend gehouden. In eerste instantie vond de beurs steeds plaats in de maand januari, maar inmiddels is dit verschoven naar maart. De maand waarop bij veel mensen het lentegevoel ontwaakt en gekeken wordt naar nieuwe trends in huis en tuin. Er was een grote variatie in aanbod: van lelijke-eend verhuur, huishoudapparatuur en zonnepanelen tot tuinmachines en barbecues.

Door Dorien Kickert

‘Fijn dat het nu weer kan, nadat door de coronamaatregelen deze beurs drie keer niet gehouden kon worden’, constateert Diana Tanis, van Tanis Tuinmachines, tevreden. Zij maakt deel uit van de stichting die deze beurs al die jaren organiseert. Tevredenheid is ook het gevoel dat bij de 19 deelnemers heerst. Vooral de ontspannen en gezellige sfeer onderling wordt alom geroemd, niet alleen door de deelnemende bedrijven. Ook de bezoekers prijzen het feit dat er bij alle stands uitgebreid de tijd wordt genomen om met elkaar te praten en te adviseren.

In de stemming
Zo staat Miranda, namens Bloem- en Groencentrum Ouddorp, even te aarzelen hoe ze zal reageren op de vraag of de beurs goed is bevallen. De buren van de overkant helpen bereidwillig een handje met het vinden van de juiste woorden. “Gezellig, ja dat is het zeker, er heerst hier een ontspannen sfeer. Maart is ook een goede maand voor zo’n beurs. Mensen voelen het zonnetje, komen al helemaal in de stemming om wat in de tuin te gaan doen en willen hier graag advies over.” Ondertussen is ze vlijtig bezig met het maken van een Paaskrans, als voorbeeld voor creatievelingen. Dezelfde goede sfeer is te voelen bij Hans Hoek Mode in Wonen. Hans Hoek staat samen met zijn vrouw Lenie met veel enthousiasme de bezoekers te woord bij hun uitgebreide collectie gordijnen en woondecoraties. ‘Deze beurs is echt top. Mensen komen langs, zien van alles, en vragen vervolgens om allerlei interieur advies, dat wij natuurlijk graag geven. We hebben zo al heel veel afspraken kunnen noteren. Wij doen al jaren mee aan deze beurs en iedere keer is het weer even geweldig.’

Wijn op maat
Wie van al dat praten dorst kreeg, kon terecht bij de stand van Goede Reede wijnen. Gert Jan van Veen doet niets liever dan vertellen over de prachtige wijnen die hij heeft staan. En schenkt ondertussen ook graag een lekker glas wijn in om te kunnen laten proeven. Ook voor hem is het niet de eerste keer dat hij deelneemt aan deze beurs, hoewel zijn bedrijf nog jong is. ‘Voor elke wijnliefhebber is er een passende wijn’, zo vertelt hij. ‘De mooiste uitdaging voor mij is om die voor iemand te vinden. Maatwerk leveren. Wij houden ook wijnproeverijen, waarvoor je je via onze website kunt inschrijven. Op die manier is ook onze wijn te bestellen. Ik zie hier bekende gezichten voorbij komen, die een dergelijke wijnproeverij hebben meegemaakt. Daar komen de mensen toch voor terug.’

Zonnewering
Martijn de Korte, van De Korte Zonwering uit Sommelsdijk, staat voor de 12e (of 13e?) keer op deze beurs. Ook hij prijst de bijzondere sfeer van deze beurs. ‘Je doet hier gewoon goede zaken, zeker op de vrijdag. Dan komen de mensen echt gericht naar de beurs om informatie in te winnen. Op zaterdag is het meer een gezellig uitje met een rondje over de beurs. Ons bedrijf bestaat al 36 jaar, dus we zijn goed bekend in de regio. Dan is het leuk als iemand speciaal voor jou naar deze beurs komt.’

CV of warmtepomp
En wie mee wil in de vaart der volkeren bezocht natuurlijk de stand van Hoppenbrouwer, waar Patrick Plaizier op een groot scherm laat zien hoe eenvoudig je vanachter je computer een nieuwe CV of een warmtepomp of iets dergelijks kunt aanschaffen. Een kind kan de was doen. Gelukkig is er voor de digibeten ook nog steeds de mogelijkheid om iemand persoonlijk langs te laten komen, vertelt hij. Zo’n adviseur kan dan ter plaatse advies geven.

Cadeaubon
Onder de bezoekers die een afspraak maakten of iets kochten werd aan het eind van de beurs een cadeaubon ter waarde van 250 euro verloot, die bij een van de deelnemers ingeleverd kon worden.

De gelukkige winnaar was Krijn Westhoeve uit Ouddorp. Hij kreeg direct na afloop van de beurs de tegoedbon feestelijk uitgereikt.

Afbeelding

Uit de krant