Afbeelding

Beperking ochtendvluchten Schiphol zorgt voor drukte op nabijgelegen luchthavens tijdens meivakantie

Algemeen 581 keer gelezen

Amsterdam - Tijdens de meivakantie zal Schiphol de ochtendvluchten beperken met 5%. Deze beperking heeft als doel om de lange wachttijden en drukte te verminderen. Hoewel deze maatregel goed wordt ontvangen door reizigers die wel via Schiphol kunnen vliegen, kan het leiden tot extra drukte op nabijgelegen luchthavens, waaronder Düsseldorf.

De verwachting is dat reizigers uit Nederland zullen uitwijken naar Düsseldorf om van daaruit hun vakantie te beginnen. Dit kan zorgen voor extra drukte op de luchthaven van Düsseldorf en mogelijk leiden tot wachttijden en vertragingen voor reizigers. De luchthaven van Düsseldorf is echter aan het verbouwen voor de zomer, het is maar de vraag of ze dat aan kunnen, aldus Vliegvelddusselforf.net.

Schiphol zal tijdens de meivakantie het aantal vluchten beperken, maar de opschorting heeft geen gevolgen voor de rest van het jaar. Het is belangrijk dat reizigers die van plan zijn om tijdens de meivakantie te vliegen, op de hoogte zijn van de mogelijke drukte op nabijgelegen luchthavens en hun reisplannen daarop aanpassen. Reizigers wordt aangeraden om voldoende tijd in te plannen voor hun reis en de website van hun luchtvaartmaatschappij regelmatig te raadplegen voor updates.

Uit de krant