Arjan Gaasbeek
Arjan Gaasbeek

Fanfare en Harmonie in concert

Algemeen 613 keer gelezen

Op zaterdag 25 maart a.s. organiseert koninklijke muziekvereniging Sempre Crescendo uit Middelharnis-Sommelsdijk haar eerste concert van het jaar 2023. Als gastorkest is uitgenodigd Harmonieorkest Vleuten. Vijf jaar geleden was Sempre in Vleuten te gast, dus het komende concert maakt deze muzikale uitwisseling compleet.

De dirigenten van beide orkesten – Erik Rozendom en Arjan Gaasbeek – kennen elkaar goed. Ze studeerden samen aan het conservatorium en rondden hun studie in 2017 af met een gezamenlijk examenconcert. Sindsdien hebben ze altijd contact gehouden en dat bracht beide dirigenten op een idee. Naast dirigent zijn Erik en Arjan ook professioneel muzikant op de hoorn respectievelijk de klarinet, en daarom spraken ze af om tijdens het uitwisselingsconcert te gaan soleren met elkaars orkest. Zo zal Erik Rozendom met Harmonieorkest Vleuten op de hoorn soleren in het prachtige werk “Jeanne d’Arc” van Alex Poelman, en vertolkt Arjan Gaasbeek een uitdagend klarinetconcert dat wordt begeleid door het fanfareorkest van Sempre Crescendo.

Behalve de beide solowerken is er nog veel meer moois te beluisteren, dus de liefhebbers van blaasmuziek mogen dit bijzondere concert niet missen!

Het concert vindt plaats in zaal Het Prieel van De Staver in Sommelsdijk. De zaal gaat om 19.30 uur open en het concert begint om 20.00 uur. De toegang bedraagt € 7,50 per persoon (kinderen t/m 12 jaar gratis). Kaarten zijn uitsluitend aan de zaal verkrijgbaar en er kan zowel contant als via een QR-code worden afgerekend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant