Zo stralend was het vorig jaar.
Zo stralend was het vorig jaar.

Inschrijving Tulpenwandeltocht opent op 15 maart om 9.00 uur

Algemeen 3.599 keer gelezen

Middelharnis- Al in oktober beginnen de zes over enthousiaste organisatoren met de voorbereidingen. Dan is er de eerste verkenning. Want de Tulpenwandeltocht moet zijn naam waar maken en langs, hopelijk bloeiende, tulpenvelden leiden. Die route moet ver van tevoren worden vastgesteld.

Door Henk Blanke

Op 15 april is het zover. Dan gaat de tiende editie van de Tulpenwandeltocht van start. Inmiddels is deze kleurrijke tocht een begrip op het eiland geworden. Geroemd om de natuur, maar ook om de perfecte organisatie.
Die begint dus al een half jaar van tevoren. Dan worden de routes van 11, 17,5 en 25 km. vastgesteld, evenals die voor de fietsers en scootmobielers, die 29 km. moeten afleggen.
De stempelposten moeten worden vastgesteld. Deze moeten voldoende ruimte bieden aan de deelnemers. Dit jaar zijn deze bij de modelvliegclub SDGO, manege Oostmoer en, voor de fietsers en scootmobielers, landbouwbedrijf Marco Buijs en het Diekhuus.
Bij iedere stempelpost worden de deelnemers binnengehaald met muziek. Ook is er een mogelijkheid om eten en drinken te kopen.

Maar er is meer
Veiligheid bij de oversteekplaatsen en toegankelijkheid moeten worden gegarandeerd. Gecertificeerde verkeersregelaars zijn daarvoor nodig. Medewerkers van het Rode Kruis worden gerekruteerd. Het vergunningentraject moet bewandeld worden. Parkeergelegenheden bij start en finish worden geregeld. Vrijwilligers moeten worden benaderd.
Al met al zijn er, om het evenement in goede banen te leiden, zo’n 60 vrijwilligers in touw.
Om iedere deelnemer te garanderen dat er tulpen langs de route staan, rijden er voor de lopers van de 11 km. iedere 45 minuten drie bussen vanaf het inschrijfpunt bij MSV & AV Flakkee aan de Oostplaatseweg, naar Zuidzijde, waar in de buurt van de watertoren de start voor die afstand plaatsvindt. Zo kunnen er 900 lopers vervoerd worden. En reken er maar op, dat dat op een ludieke manier gebeurt!

Goede doelen
De Tulpenwandeltocht is uitgegroeid tot een happening, een evenement dat mensen en bedrijven op het eiland verbindt. Zo’n 30 sponsoren hebben financieel of materieel hun medewerking toegezegd. Dat alles om een zo groot mogelijke opbrengst te genereren. Want het goede doel staat steeds centraal.
Dit jaar is de opbrengst bedoeld voor de Voedselbank GO en de stichting Kairos. Hoeveel dat uiteindelijk gaat worden, wordt op een avond in mei bekend gemaakt.

Deelnemers
De Tulpenwandeltocht kent een gelimiteerd aantal deelnemers. Dit om de veiligheid voor iedereen te garanderen. De inschrijving start op woensdag 15 maart vanaf 9.00 uur. Dan kunnen de maximaal 1750 wandelaars en 750 fietsers en scootmobielers zich inschrijven via inschrijven.nl.
Om alles zo gestructureerd mogelijk te laten verlopen, wordt er gewerkt met tijdsloten, die vallen tussen 8.00 en 12.00 uur. Tussen 13.00 en 15.00 uur gaan de fietsers en scootmobielers van start. Het inschrijfgeld is bewust laag gehouden en bedraagt €5,00 per persoon.

 Het startschot wordt dit jaar gegeven door Janneke Troost, deelnemer van het eerste uur. Op facebook en Instagram (tulpenwandeltocht) kan je de laatste ontwikkelingen volgen. Meer informatie is te vinden op de website: www. tulpenwandeltocht.nl. 

Uit de krant