Afbeelding

Alpe d’HuZes-team “Vrienden voor het Leven” bakt 10.000 kruukplaetjes

Algemeen 1.719 keer gelezen

Op donderdag 1 juni zal team “Vrienden voor het Leven” meedoen aan Alpe d’HuZes. Met sponsorbijdrage hopen zij bij te dragen aan een toekomstige wereld zonder kanker. Daarvoor zijn er verschillende sponsoracties, om zodoende geld in te zamelen voor het KWF Kankerfonds. In dit kader hebben zij op vrijdag 3 en zaterdag 4 maart samen met vele vrijwilligers ruim 10.000 kruukplaetjes gebakken. De ruim 1000 zakjes zijn op zaterdagmiddag verkocht. De opbrengst hiervan komt volledig ten goede aan Alpe d’HuZes.

Dat is vooral te danken aan de familie René en Annet Smit, die hun huis ter beschikking hebben gesteld, de familie Smit voor alle hulp, de Cakebakkerij van der Spoel voor de grondstoffen en de stickers, Verpak de Jong voor de zakjes en snackbar Maarten voor de catering. Heel erg bedankt allemaal!

Al op donderdag werden alle ingrediënten tot een deeg gekneed. Met de ruim 200 kg deeg als basis werden op vrijdagochtend de eerste kruukplaetjes gewogen, gerold, geplet en gebakken. Tot laat in de avond werd er doorgebakken om de volgende ochtend vroeg weer met elkaar aan de slag te gaan. De heerlijke Flakkeese lekkernij werd vakkundig op de plaat gebakken en na afkoelen verpakt en gestickerd. Tot laat in de middag moest er doorgebakken worden, om te kunnen voldoen aan de grote vraag.

Met zo’n 30 vrijwilligers werd de klus geklaard. Tijdens de dagen moest er soms bijgestuurd worden, zeker als het deeg te zacht werd en sommige kruukplaetjes uitzakten naar de vorm van stroopwafels. Met man en macht werd het deeg dan terug gekoeld om uiteindelijk te voldoen aan de hoge kwaliteit.

Moe maar voldaan kan het team melden dat ze met deze actie rond €3.000 bijgeschreven kan worden en er in en rond Dirksland heel vaak een kruukplaetje geserveerd kon worden bij de koffie.

Op https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/TeamVriendenVoorHetLeven vindt u alle informatie over het team “Vrienden voor het Leven”.

Uit de krant