Afbeelding

Anne-Marie Vermaat krijgt foto-onderscheiding

Algemeen 998 keer gelezen

Dirksland–Anne-Marie Vermaat lid van fotoclub de Rarekiek, de RVSL (filmclub Barendrecht), en de landelijke FIAP groep, heeft de onderscheiding EFIAP (Excellene FIAP) zilver gehaald. 

Fiap organiseert internationale salons. Bij de salons (de zogenaamde fotografiewedstrijden) kan je werk geaccepteerd worden, of afgewezen. Acceptatie wil zeggen dat jouw werk kwaliteit heeft. De jury maakt een keuze uit alle ingezonden werken, een werk dat geaccepteerd wordt mag worden geëxposeerd. En als je werk een hoger niveau heeft dan alleen een acceptatie dan kun je een eervolle vermelding krijgen of nog hogere onderscheiding een medaille. Aan deze salons doen duizenden fotografen van over de hele wereld mee. Vervolgens wordt er een catalogus uitgebracht met een selectie van de beste inzendingen van de betreffende wedstrijd. En er wordt in het organiserende land een expositie gehouden, van de beste inzendingen.

Voor deze Efiap zilver onderscheiding moest zij 300 acceptaties hebben, waarvan 100 verschillende werken, waarvan 5 foto’s bekroond in minimaal 5 verschillende landen.

Anne-Marie heeft ook zelf ervaring met jureren bij internationale salons voor bijvoorbeeld Italie, België, maar ook in Nederland zelf. Nederland organiseert 1x per 2 jaar zo’n internationale wedstrijd. Een eervolle maar pittige klus waarbij je duizenden foto’s moet kunnen beoordelen op kwaliteit en originaliteit.

In 2013 Behaalde Anne-Marie al haar hoogste onderscheiding, de Master Fiap met haar serie over de metro in Pyongyang, Noord Korea. Deze onderscheiding wordt toegekend aan een fotografische kunstenaar als erkenning voor zijn / haar volledige prestaties op het gebied van artistieke fotografie. Waarbij je een serie van 20 foto’s moet tonen. 

De coördinator van FIAP in Nederland is Marcel van Balken. Marcel staat wereldwijd bovenaan in de ranglijst. Marcel van Balken is wellicht de Nederlandse fotograaf die het meest in het buitenland heeft geëxposeerd. 

Uit de krant