Watersnood. Ondergelopen Nieuwe Tonge 1953.
Watersnood. Ondergelopen Nieuwe Tonge 1953. Collectie SPAARNESTAD PHOTO/NFP

Activiteiten 70-jarige herdenking Watersnood Nieuwe Tonge

Algemeen 870 keer gelezen

Herinnerings- en ontmoetingsplek Met herhaling van de Expositie van 2013 èn aangevuld met nieuwe items. Wij ontmoeten u graag, de koffie staat klaar! Locatie: de winkel van Melissant, Zuiddijk 15 U bent van harte welkom op: zaterdag 28 januari, maandag 30 januari, dinsdag 31 januari en woensdag 1 februari. De openingstijden zijn van 13.00 uur tot 16.00 uur. Op zaterdag te combineren met een bezoek aan Ons Dorpshuis!

Gezocht voor de Expositie: voorwerpen uit 1953 in bruikleen Wij zijn op zoek naar materialen die wij van u in bruikleen mogen tentoonstellen op de Expositie. Als u materialen aan ons wil uitlenen kunt u contact opnemen met 06-1586 1667

Tijdelijk monument op het kerkeiland Van zaterdag 28 januari t/m zaterdag 4 februari is er een tijdelijk monument te zien op het kerkeiland aan de Kerkring. Dit ter nagedachtenis aan de 90 slachtoffers.

Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee organiseert Op zaterdagmiddag 28 januari in Ons Dorpshuis een muzikale voordracht “Als de dijken breken” in 3 presentaties van 45 minuten en Unieke filmbeelden van Goeree-Overflakkee van de gebroeders Boomsma. Tijden: van 13:30 tot 14:15 - 14:30 tot 15:15 - 15:30 tot 16:15 uur. Te combineren met een bezoek aan de Herinnerings- en ontmoetingsplek! (Mede mogelijk gemaakt door Provincie Zuid-Holland en Erfgoedlijn GO)

Herdenkingsbijeenkomst 1953 – 2023 Watersnoodramp Nieuwe-Tonge Na 2 jaar van digitaal herdenken zijn we dankbaar dat u weer van harte mogen uitnodigen voor de herdenkingsbijeenkomst voor de slachtoffers van de Watersnoodramp. De bijeenkomst begint om 19.00 uur in de Dorpskerk. Er zal medewerking worden verleend door muziekvereniging Apollo, ds. H.A. Neervoort en enkele kinderen van de basisscholen. Ook zullen de namen van de 90 slachtoffers worden voorgelezen. Aansluitend aan de herdenkingsbijeenkomst is de stille tocht naar het monument op het Finlandplein. Er worden kransen gelegd door wethouder Markwat namens de Gemeente Goeree-Overflakkee en diverse maatschappelijke organisaties. Daarna zijn we met elkaar één minuut stil ter nagedachtenis aan de slachtoffers.

Ter afsluiting is er een koffie- en ontmoetingsmoment in Ons Dorpshuis.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant