De trotse deelnemers aan de Kimaita Cup..
De trotse deelnemers aan de Kimaita Cup..

Budokai Senshi scoort goed op Kimaita Cup 2022

Algemeen 700 keer gelezen

Op 21 januari stond het jaarlijkse toernooi de Kimaita Cup op het programma. Dit toernooi gericht op de jeugd van 6 t/m 17 jaar werd in Rotterdam georganiseerd. Budokai Senshi nam deel met 7 vechters nadat Dean van Roosmalen helaas uitviel door de griep. De deelnemers van Budokai Senshi waren; Boaz van Westenbrugge, Tessel Melissant, Job de Visser, Thijs de Jong, Hidde van Westenbrugge, Vera Kom en Vince van Roosmalen. 

Op de toernooidag zelf liep alles helaas niet zoals het toernooi normaal gesproken loopt. Door computerproblemen en minder deelnemers liepen poules door elkaar, stonden er verkeerde leeftijden in het systeem en waren namen gekoppeld aan verkeerde sportscholen. Het bleek een voorbode van een veel groter probleem waarbij het gehele computersysteem in elkaar liep. Erg vervelend voor de organisatie en de deelnemers. Maar in het Kyokushinkai Karate kenmerken we onszelf in het samenwerken en tijdens het toernooi sloegen organisatie, scheidsrechters coaches en deelnemers de handen in 1 en hebben we gezamenlijk handmatig alle poules kunnen maken en verwerkt. Zo heeft iedereen uiteindelijk 1 of meerdere partijen weten te doen en hebben we allemaal weer wat geleerd. 

Ondanks deze moeizame start hebben de vechters van Budokai Senshi weer laten zien waar onze sportschool voor staat, hieronder een kort verslag van onze vechters: 

Boaz van Westenbrugge is een jonge van 9 jaar die pas 1 jaar actief is bij Budokai Senshi, desondanks heeft hij al meerdere toernooien gedaan. Vrijwel altijd valt hij in de prijzen, dit keer had hij zijn spanning echter niet goed onder controle. Omdat de veiligheid van onze deelnemers voorop staan hebben we hem daarom na 1 partij (waarin hij zich prima weerde) zijn deelname gestopt. Thijs de Jong is een karateka zoals iedere leraar zou willen; leergierig, sociaal en geïnteresseerd in ieder onderdeel van karate. Hij trof een pittige poule, scoorde een aantal keren goed en wist daarmee de 3e prijs te behalen. Ook Tessel behaalde een knappe 3e prijs in een pittige poule met dames waarbij de spirit voorop stond. Job de Visser werd ook 3e, maar dit was met een gouden randje. Job was in zijn 1ste partij zeer dominant en stond voor op punten waarna hij uit het niets een half punt tegen kreeg voor een vermeende schop tegen zijn helm terwijl hij deze keurig afdekte met zijn hand. In zijn 2e partij knokte hij zich heel knap terug na een achterstand tegen een jongen van ruim een 25 cm groter. Sterker nog hij scoorde het winnende punt kort daarna maar deze werd voor ons en publiek wegens onverklaarbare reden toch niet toegekend. Hidde van Westenbrugge liet een uitstekende ontwikkeling zien, in een poule van 4 deelnemers waarin hij de jongste, kleinste en lichtste was vocht hij op karakter naar 2 winstpartijen, 1 deelnemer bleek een klein maatje te groot waardoor hij een mooie 2e plaats wist te behalen. Ook Vera Kom vocht uitstekend, won 1 partij en scoorde 1 gelijk om daarna 2e te worden op leeftijd/gewicht. Vince van Roosmalen vocht in een poule van 4 en liet wederom zien dat hij onder leeftijdsgenoten de betere is. Hij won zeer overtuigend al zijn partijen en werd daarmee 1ste en dus kampioen. 

Uiteraard zijn we ontzettend trots op de deelnemers. Dank gaat uit naar de organisatie, scheidsrechters, support, coaches en vrijwilligers. Op naar de volgende toernooien! 

Bent je ook geïnteresseerd in Kyokushinkai Karate of 1 van de andere sporten zoals; Kickboksen, Boksen, Yawara Ju Jutsu, Kickbag, Circuittraining en/of Kettlebell training? Dan bent u bij Budokai Senshi aan het juiste adres. Met een eigen compleet ingerichte sportschool en onder begeleiding van instructeurs met diverse diploma’s kan je op een verantwoorde en in een eigen tempo jezelf ontwikkelen in de sport. We gaan uit van de mogelijkheden die er wel zijn en niet vanuit onmogelijkheden. Er is ruimte voor iedereen vanaf 2 t/m 100 jaar. Wilt u meer informatie neem dan een kijkje op www.budokai-senshi.com en/of neem contact op via: budokai-senshi@outlook.com/ 0641209730

Uit de krant