Keeper Jordy Hanenberg met een van zijn reddingen.

DVV’09 wint thuis overtuigend met 4-2 van Kogelvangers

Algemeen 563 keer gelezen

In de eerste wedstrijd na de winterstop kreeg DVV’09 Kogelvangers op bezoek. Beide ploegen stonden in de stand bijna gelijk dus winst was belangrijk deze middag.

Door Piet Bakelaar

Dirksland. Op een goed bespeelbaar hoofdveld werd om half drie afgetrapt en zette DVV’09 de tegenstander gelijk onder druk. Dat resulteerde al in de zesde minuut tot een voorsprong voor DVV’09. Het was Jurgen van Beregen die aan de rechterkant de bal kreeg aangespeeld. Zijn eerste inzet werd geblokt maar van Bergen veroverde opnieuw de bal een kneep naar binnen. Met een schot in de rechterhoek liet hij de goalie verslagen achter en bracht DVV’09 op 1-0.

Na een kwartier en misverstand in de verdediging van DVV’09. Een doorgeschoten bal werd door Jordy Hanenberg verkeerd ingeschat en Mart Grootenboer schoot de bal in het lege doel. 1-1.
DVV’09 was het even kwijt en het was aan Jordy Hanenberg te danken dat de achterstand niet groter werd door tot tweemaal toe een inzet van Kogelvangers uit de doelmond te stompen.
In de 20 minuut schoot Ramon de Man een voorzet in het zijnet. Vlak daarna was het opnieuw Hanenberg die met twee vuisten een vrije trap tot corner verwerkte. Aan de andere kant was het Daan Grootenboer die een inzet van Yannick Lugthart uit de doelmond werkte. Bij een aanval van Kogelvangers was het David de Berg die een schot van Sven van laarhoven via zijn voet net over het doel zag gaan. Bij een diepe bal op Jurgen van Bergen kwam keeper Stan Moerland goed uit zijn doel. Bij een schot van Tim van der Stel dook Jordy Hanenberg goed naar de hoek en wist de bal uit de hoek te tikken.
Bij een corner van Kogelvangers redde hij bekwaam op een inzet van Mart Grotenboer maar was hij kansloos bij het schot van Youri van Laarhoven. 1-2.

De tweede helft
In de 2e helft was het DVV’09 dat de toon bepaalde. Een vrije trap van Joeri Boshoven kwam op de lat en een kopbal van Joost van der Veer kwam op de doellijn en werd vervolgens weggewerkt. Na een uur kopte Ries van den Boogert de bal voor de voeten van Bart Jelle van Dam die met een bekeken schot de 2-2 op het scorebord schoot. Tijd voor een wissel aan DVV’09 zijde. Trainer John Klein liet de 18-jarige Jens Mastenbroek debuteren en daar kreeg hij geen spijt van. In de 68e minuut werd Joost van der Veer diep gestuurd en schoot de spits de 3-2 op het scorebord.

In de 75e minuut kon Mart Grootenboer van Kogelvangers met 2x geel, dus rood, vertrekken. In de 80e minuut gleed Jens Mastenbroek een voorzet van Jurgen van Bergen maar net naast maar in de 86e minuut schoot Jens Mastenbroek, na een mooie combinatie de bal langs keeper Stan Moerland en bracht DVV’09 daarmee op een 4-2 voorsprong.
De 74-jarige scheidsrechter Antoon Fitters blies na 97 minuten voor het einde van de wedstrijd.

Trainer John Klein was zeer tevreden met de overwinning. We kwamen goed op voorsprong maar daarna kwam Kogelvangers door een misverstand op gelijke hoogte. We waren het even kwijt en werden daarna in de wedstrijd gehouden door keeper Jordy Hanenberg. Vlak voor rust viel dan toch nog een tegengoal en moesten we in de rust repareren. Na de rust hebben we het goed opgepakt en gaven we geen kans meer weg en maakten we zelf de kansen goed af. We blijven goed meedoen in de derde klasse en staan waar we horen te staan.

Trainer John Klein van DVV’09 durfde het aan om twee jeugdtalenten in te laten vallen. Jens Mastenbroek, die zijn debuut beloonde met een doelpunt en Olav Kievit verdienden, door hun trainingsinzet, een kans om zich te bewijzen.