Camping 't Vogelnest in Stad aan 't Haringvliet ligt er prachtig bij.
Camping 't Vogelnest in Stad aan 't Haringvliet ligt er prachtig bij.

Derde gouden Zoover Award in successie voor camping ‘t Vogelnest

Algemeen 509 keer gelezen

Stad aan ’t Haringvliet- Het lijkt bijna regelmaat te worden. Vorige week kregen
Nico, Michelle en Peter Vogelaar van camping ’t Vogelnest bericht van Zoover. Voor de derde keer in successie viel de camping in de prijzen: een gouden Zoover Award met het prachtige cijfer 9,1 en een gemiddelde van 9,5 over alle jaren. Wederom een waardering van zeer tevreden kampeerders. Wederom een beloning voor hun inspanningen.

Door Henk Blanke

Camping ’t Vogelnest bestaat 28 jaar. ’t Vogelnest wordt gerund door Nico Vogelaar, zijn vrouw Michelle en zijn broer Peter. Even buiten Stad aan ’t Haringvliet ligt de boerderij met bijbehorende landbouwgrond van de familie. Al generaties lang runt de familie Vogelaar het boerenbedrijf. Uiteraard moet dat zo blijven.
Echter: zowel Nico als Peter willen graag het boerenbedrijf voortzetten. Maar voor twee gezinnen is geen bestaansmogelijkheid. Dus kwamen ze tot een geniale oplossing. Het land werd opgedeeld. Eén perceel kreeg agrarische bestemming. Daar worden nu aardappelen, suikerbieten, wintertarwe en uien op verbouwd.
En op het andere deel werd in 1995 een minicamping opgestart met de naam ’t Vogelnest, met een knipoog naar de achternaam. Slechts 15 kampeerplekken mochten daar, op de zogenaamde boerencamping, worden ingericht. Beiden gingen zowel het boerenbedrijf als de camping runnen.

Uitbreiding
Klein begonnen, maar in de loop der jaren steeds groter gegroeid.
Het toerisme op Goeree-Overflakkee groeide, vooral op de kop van het eiland. Om daar de druk af te halen kregen Nico en Peter toestemming om de camping uit te breiden. Dat werd in fases gedaan. Bij iedere uitbreiding kwamen er 15 tot 24 plaatsen bij. ’t Vogelnest telt nu 165 kampeerplekken. Op 100 daarvan staan chalets en stacaravans. Deze seizoenplaatsen zijn voorzien van gas, water, elektra en hebben aansluiting op het riool en afmetingen van 320 tot 340 m2. De overige plekken zijn bedoeld voor toercaravans en campers. Er is ook een aantal XXL-camperplaatsen van 220 tot 260 m2 met verharding voor de camper en een grasveld daarvoor. Op termijn zal er nog een aantal plaatsen bijkomen.
‘t Vogelnest is een camping voor mensen die de rust van het platteland zoeken. Bijna automatisch vloeit daaruit voort, dat de gemiddelde campinggast wat ouder is. Daar is de hele opzet op gericht. De kampeerplekken zijn heel ruim en afgescheiden met hagen, zodat privacy gewaarborgd is. Zij zijn toegankelijk via geasfalteerde paden, die ieder een vogelnaam hebben gekregen.
De faciliteiten zijn prachtig. De toiletgebouwen zijn van alles voorzien. Zo is er vloerverwarming, zijn er luxe wascabines en ruime douches en toiletten. Daarnaast zijn er twee afwasgelegenheden, één binnen en één buiten, een wasmachine, een wasdroger en een centrifuge. En, het allerbelangrijkste: alles is brandschoon en wordt de gehele dag ook spic en span gehouden.

Zoover Award
De Zoover Awards zijn jaarlijks terugkerende publieksprijzen in de recreatiesector. Zij worden gegeven aan de hand van reviews en cijfers van de gasten. Die van de gasten van ‘t Vogelnest waren dermate lovend en hoog (boven de 9), dat de camping de hoogst haalbare onderscheiding heeft gekregen. Terecht, want Michelle, Nico en Peter doen er alles aan om hun gasten een geweldig verblijf te bezorgen.
Reactie van de familie: ‘Daar krijg je energie van en inspiratie om te kijken of het misschien nog beter kan!’.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant