Mirjam is enorm blij met de publicatie van haar boek!  Foto: Sam Fish
Mirjam is enorm blij met de publicatie van haar boek! Foto: Sam Fish © Sam Fish

Wolfshifters op avontuur in ‘Uit liefde!’

Algemeen 1.243 keer gelezen

Mirjam Kik is 49 jaar en woont in Oude-Tonge. Op vrijdag 20 januari komt haar eerste boek ‘Uit liefde!’ uit via Boekscout. En dus gingen we even bij haar langs.

Door Sam Fish 

“Ik vind het een heel gezellig boek,” vertelt Mirjam. “Het is avontuurlijk en romantisch. Het gaat over een groep jonge mensen die ook in wolven kunnen veranderen. Het zijn geen weerwolven, ze bezitten een soort natuurlijk kracht. Het zijn ook hele hartelijke, lieve en zorgzame mensen. Ze willen niet opvallen, maar toch komt er iemand achter hun krachten. Die persoon merkt dat de wolfshifters op de meest prachtige plekken in de natuur leven. En in het boek komt de roedel erachter dat hun rustige leven verstoord wordt.”

Natuurlijk proces 
Mirjam laat weten dat ze totaal geen moeite had met het schrijven van het boek. “Ik heb het over me heen laten komen. Ik had wel iets van een plan, maar tijdens het schrijven merkte ik dat die plannen veranderden. Er kwamen verhaallijnen waar ik helemaal niet op had gerekend. En ik kwam dingen tegen die ik niet had gepland. Dat maakte het eigenlijk extra leuk om te schrijven. Daarbij maken de vriendschappen in dit boek me echt heel blij. En ik hoop dat mijn verhaal andere mensen hetzelfde gevoel geeft.”
Met een maand stond het boek op papier. “Ik ging zitten en ik schreef. Soms liep ik even vast, dan moest ik even rustig ademhalen en dan kon ik weer door. Het was een heel fijn proces, heel natuurlijk ook. Het verhaal kwam echt van binnen.” Ze verklapt dat zelfs boek twee en drie al klaar liggen. “Ik kon gewoon niet meer stoppen met schrijven. Dus ik hoop dat ook die twee uitgegeven gaan worden ergens dit jaar.”

Alles past 
Met haar boek heeft Mirjam een hele nieuwe wereld gecreëerd. “Dat was oprecht heel erg leuk om te doen. Je hebt dan net wat meer vrijheid dan in een bestaande wereld zonder bijzonderheden als dit. Maar alles heeft een betekenis, ik heb niets zomaar opgeschreven. Ook de namen van alle personages hebben een betekenis. En die namen zeggen ook iets over hun karakter. Het hoort gewoon allemaal zo te zijn. Ik ben niet gaan schrijven om te publiceren, maar mijn omgeving was enorm enthousiast. Mijn man zei; ‘Als jij het niet opstuurt, dan doe ik het’. En zo was er ineens een boek. Ik vind het heel gaaf dit nu te mogen delen.”

Lees het ook
Het boek ‘Uit liefde!’ is vanaf vrijdag 20 januari verkrijgbaar via de webwinkel van Boekscout. Niet lang daarna zal het ook te koop zijn via Bol.com. Het is leuk voor mannen én vrouwen van 25 jaar en ouder. ‘Uit liefde!’ is geen dik boek, met 200 pagina’s is het heerlijk weg te lezen. Voor € 21,99 wordt hij al bij je thuis bezorgd.

Uit de krant