Wethouder Jaap Willem Eijkenduijn ging langs bij het diamanten bruidspaar uit Oude-Tonge.  Foto: Sam Fish
Wethouder Jaap Willem Eijkenduijn ging langs bij het diamanten bruidspaar uit Oude-Tonge. Foto: Sam Fish © Sam Fish

Familie Meeuwis viert diamanten huwelijk

Algemeen 1.004 keer gelezen

Wethouder Jaap Willem Eijkenduijn bracht op maandag 28 november een bezoekje aan de familie Meeuwis in Oude-Tonge. Een dag eerder vierden zij hun 60-jarig huwelijk.

Door Sam Fish 

Het stel vertelt hoe het voor hen allemaal begon tijdens een dansavond in Sommelsdijk. “Dat was bij hotel Spee, we waren daar allebei met onze vrienden,” vertelt Gerard (85). “Ik vroeg Corrie meerdere keren of ze met me wilde dansen en op een gegeven moment was er een klik. Ik vond haar erg aantrekkelijk, daarom wilde ik zo vaak met haar dansen.” Voor Corrie (82) was de vonk er ook al snel. “Hij was een leuke jongen, zag er keurig uit en had heel mooi haar,” vertelt ze lachend. “Ik vond het helemaal niet erg om met hem te dansen.”

Beiden komen ze uit Oude-Tonge, Gerard is zelfs geboren in het huis waar het echtpaar nog steeds woont. “Alleen met de oorlog en de Watersnoodramp zijn we geëvacueerd,” laat Gerard weten. Hij kwam toen terecht in Oisterwijk en Den Bosch. Corrie zat met de ramp in Middelharnis en moest tijdens de oorlog naar Den Bosch. Toch keerden ze altijd terug naar Oude-Tonge.

Familie 
De twee kregen twee kinderen, een zoon en een dochter. Inmiddels zijn er vijf kleinkinderen en is er ook een achterkleinkind.

De ouders van Gerard kwamen naar het eiland voor werk, ze hadden een schildersbedrijf. In ‘61 nam Gerard dat over en in ‘96 droeg hij het stokje over aan zijn schoonzoon. “Ik ben heel blij dat het bedrijf van mijn vader in de familie blijft,” aldus Gerard.

Uit de krant