Afbeelding

A Seal Stellendam heropent na verbouwing bezoekerscentrum

Algemeen 204 keer gelezen

Stellendam – Op woensdag 23 november heropent A Seal voor het publiek. De afgelopen 3 weken waren de deuren van het bezoekerscentrum van de zeehondenopvang in Stellendam gesloten. Er werd namelijk gewerkt aan een compleet nieuwe tentoonstelling in het bezoekerscentrum.

De tentoonstelling die sinds december 2015 in gebruik is, was toe aan vervanging.  “Inmiddels na jaren intensief gebruik waren er een aantal onderdelen verouderd, niet meer relevant of gewoon versleten. In de onzekerheid van de afgelopen jaren hebben we moeten besluiten deze ingrijpende verbouwingen uit te stellen. Mede door een bijdrage uit het budget ‘Toeristische Impuls Goeree-Overflakkee’ van de gemeente Goeree-Overflakkee en de VEERO is dit nu mogelijk gemaakt. Het is belangrijk dat wij een aantrekkelijke bestemming blijven voor bezoekers, zodat wij de zorg voor onze zeehonden kunnen blijven financieren”, aldus Marlies de Kraauw, die dit project begeleidt.

In de vorige tentoonstelling stond het verhaal van de opvang, verzorging en rehabilitatie van de zeehonden centraal. Deze onderwerpen komen weer terug, maar nu kunnen kinderen zelf als dierenarts in het nieuwe zeehonden ziekenhuisje aan de slag en de zeehond zelf onderzoeken en röntgenfoto’s maken. In de nieuwe A Seal Academy, een biologielokaal dat doet denken aan de goede oude tijd, maar in een hip jasje, leren jong en oud over de zeehond als soort. En ook de gehele entree, het winkeltje en balie zijn onder handen genomen.

De verbouwing is trouwens nog niet af. “We wilden zo snel mogelijk weer open voor bezoekers, dus er worden de komende maanden gaandeweg nog elementen toegevoegd, zoals een opstelling over de bijzondere natuur in onze Voordelta”, zegt Marlies de Kraauw. Alle werkzaamheden zullen in april 2023 afgerond zijn.

Uit de krant

Uit de krant