Ma en Piet van Wageningen waren jong toen ze elkaar leerden kennen, maar houden nog net zoveel van elkaar als op die eerste dag. Misschien zelfs wel meer!  Foto: Sam Fish
Ma en Piet van Wageningen waren jong toen ze elkaar leerden kennen, maar houden nog net zoveel van elkaar als op die eerste dag. Misschien zelfs wel meer! Foto: Sam Fish © Sam Fish

Diamanten huwelijk voor Ma en Piet

Algemeen 2.482 keer gelezen

Het begon allemaal tijdens een stapavond je in Dirksland en op woensdag 16 november vierden ze hun 60-jarig huwelijk.

Door Sam Fish

Het gaat natuurlijk over Piet (83) en Ma (81) van Wageningen. Ma komt uit Dirksland en Piet is een echte Haerkenees. De twee ontmoetten elkaar toen Ma pas 16 jaar was. Dat gebeurde tijdens het stapavondje in Dirksland. “Ik zag hem en was meteen verkocht,” vertelt Ma. “Ik heb toen een vriendin op hem af gestuurd. Zij gaf mij de goedkeuring en van het een kwam het ander.” Vier jaar hadden de twee verkering voordat ze verloofd raakten. “Dat was op 6-6-1960. We hadden iets met zesjes,” zegt Ma lachend. “En twee jaar later zijn we getrouwd. Het was alsnog een moetje, want ik was zwanger.”
De twee kregen drie kinderen en hebben inmiddels ook twee kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Met die hele club vierden ze afgelopen weekend hun diamanten trouwdag.

Gezellig samen 
Toen Ma Piet ontmoette werkte ze in een kledingwinkel in Dirksland. Na het huwelijk maakte ze elke avond de Johan Friso school in Herkingen schoon. Dat deed ze tot ze met 62 jaar met pensioen mocht. Piet begon zijn loopbaan als orgelbouwer en ging later de bouw in.
Tegenwoordig vullen ze de dagen gezellig samen. Zo doen ze allebei hun ding in het huishouden. Daarnaast wandelt en leest Piet graag, al heeft hij met beide wat moeite. Ma is graag bezig met handwerkjes en puzzels. En af en toe gaan ze er samen met de auto op uit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant